Stephanie Visscher (links) op ITF-tennistoernooi in Funchal
Stephanie Visscher (links) op ITF-tennistoernooi in Funchal Sterna visuals

Stephanie Visscher behaalt knappe tweede plek: ‘Spannende en leerzame wedstrijden’

Tennis

VEENENDAAL De 22-jarige Stephanie Visscher heeft tijdens het ITF-tennistoernooi in Funchal de dubbelfinale nipt verloren. In de dubbel reikte ze met partner Joelle Steur de finale nadat ze in de halve finale met 6-4, 6-4 te sterk waren voor de Litouwse Iveta Dapkute en de Zwitserse Valentina Ryser.

Door Job Boers

ZINDERENDE FINALE In de spannende finale tegen de Portugese Matilde en Francisa Jorge werd de eerste set nog gewonnen met 5-7. De laatste en uiterst spannende sets eindigden in 7-5 en 10-7. Het Veenendaals jeugd tennisproduct zag ook dat het een spannende wedstrijd was. ,,Helaas hebben we de partij niet gewonnen na een spannende strijd. Het was wel een leerzame wedstrijd en het biedt weer voldoende aanknopingspunten voor de komende periode’’, aldus de tennisster die geboren is in Elst maar jarenlang op de tennisbaan bij Spitsbergen en VTC stond. ,,Het overgrote gedeelte van mijn jeugd speelde ik in Veenendaal toernooien en competitiewedstrijden. Daarnaast heb ik veel uren getraind bij VTC met mijn ballen kanon’’, aldus Visscher.

DOORBOUWEN RICHTING TOP 100 In de single werd ze op het Portugese Madeira in de kwartfinale in twee sets uitgeschakeld door Emina Bektas, de nummer 4 van de plaatsingslijst van het toernooi. Nadat Visscher eerder van de Israëlische Vlada Ekshibarova had gewonnen met 6-2, 6-2, ging het in de eerste set tegen Bektas gelijk op. In de eerste set kwam het aan op een tie-break, waar Bektas net aan het langste eind trok en won met 9-7. De tweede set verloor de Nederlandse ook, al was het verlies geen schande daar Bektas de nummer 101 van de wereld is.

De Nederlands kampioene Onder 18 heeft als doel om in de top 100 van de WTA te komen. Afgelopen zomer beleefde ze haar hoogtepunt met de eerste ITF-toernooiwinst in het enkelspel in het Belgische Wanfercee-Baulet. De komende periode staat weer in het teken van wedstrijden en trainingen. ,,Aankomende week speel ik een toernooi in Luxemburg om vervolgens weer goed door te trainen. De periode daarna volgen er weer meerdere toernooien al is het nog niet zeker waar ik dan speel. In deze fase is het heel belangrijk om progressie te boeken tijdens trainingen en veel wedstrijdervaring op te doen’’, sluit Visscher af die gemiddeld twee keer per dag traint.