Foto uit archief.
Foto uit archief. Epa/christophe Petit Tesson

Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Tel Aviv uitgeschakeld. De Veenendaler ging op het Israëlische hardcourt vanmiddag in drie sets onderuit tegen de Brit Liam Broady: 4-6, 6-4, 3-6.

De als vijfde geplaatste Van de Zandschulp werd in zijn eerste opslaggame direct gebroken en keek daardoor al snel tegen een achterstand aan. Hij zette echter direct de achtervolging in en na zes onbenutte breakpoints (in drie games) was er op 3-5 toch de break terug. In de daaropvolgende game leverde Van de Zandschulp echter opnieuw zijn opslag in waardoor de eerste set voor de Britse nummer 174 van de wereld was.

In het tweede bedrijf stond de Veenendaler steeds aan de goede kant van de score, mede door een vroege break. Met een lovegame maakte hij het uiteindelijk af om de score weer gelijk te trekken. 

Toch ging het in de derde set opnieuw mis voor Van de Zandschulp doordat hij opnieuw in zijn eerste opslagbeurt zijn service inleverde. De irritaties namen vervolgens toe bij Van de Zandschulp, die met zijn racket gooide en aan het mopperen was. Het lukte hem vervolgens niet meer om het gat te dichten en daardoor was de wedstrijd na bijna twee uur en drie kwartier voor Broady.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden