Afbeelding
ANP/Sander Koning

Botic van de Zandschulp bezorgt Nederland de winst op VS

Tennis

VEENENDAAL De Nederlandse tennissers zijn na een overwinning op de Verenigde Staten groepswinnaar geworden in de Daviscup Finals. Na de zege van Tallon Griekspoor op Tommy Paul met 7-5 7-6 (3), won Botic van de Zandschulp in twee sets van Taylor Fritz: 6-4 7-6 (3).

Nederland had zich in Glasgow met een 2-1-overwinning op Groot-Brittannië vrijdagavond al verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Daviscup. Het team van de Verenigde Staten was door die zege ook zeker van een plek bij de laatste acht. Nederland treft als groepswinnaar in de kwartfinales de nummer twee uit groep C. Dat is Duitsland of Australië. Die teams spelen zondag tegen elkaar voor de groepswinst.

Van de Zandschulp won de eerste set tegen Fritz, de nummer 12 van de wereldranglijst, met 6-4. De Veenendaler, die zelf 35e staat, pakte daarna meteen een break in de tweede set. Fritz kwam echter terug en een tiebreak moest voor de beslissing in de set zorgen. Met een lob op de lijn zorgde Van de Zandschulp daarin voor vier matchpoints. Op het tweede daarvan maakte hij het af.

Het werd uiteindelijk 2-1 tegen de VS. Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop verloren de afsluitende dubbel van Rajeev Ram en Jack Sock in drie sets: 4-6 7-6 (3) 6-4.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van de Zandschulp doet mee aan NK tennis 3 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 19 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden