Afbeelding
ANP/Sander Koning

Van de Zandschulp brengt Oranje in ‘bijna perfecte partij’ op gelijke hoogte

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de stand gelijkgetrokken in de ontmoeting met Groot-Brittannië in de Daviscup Finals (1-1). De Veenendaler versloeg in twee sets Cameron Norrie, de nummer 8 van de wereldranglijst: 6-4 6-2. De Brit Daniel Evans had eerder in twee sets gewonnen van Tallon Griekspoor.

Van de Zandschulp staat zelf op de 35e plaats van de ATP-ranking. De 26-jarige tennisser verloor vorige maand in Montreal nog kansloos in twee sets van de een jaar oudere Norrie. In Glasgow pakte Van de Zandschulp al in de derde game een break en kwam op 2-1. Die marge hield hij de hele set vast, al moest hij op 5-4 diep gaan om de set binnen te halen. Met daaropvolgende aces lukte dat.

In de tweede set won Van de Zandschulp meteen de opslagbeurt van Norrie. Hij hield zijn eigen service en met goed spel zag de Veenendaler dat Norrie het steeds lastiger kreeg. Op 4-2 pakte Van de Zandschulp met een lob de dubbele break en kon hij serveren voor de wedstrijd. Hij sloeg meteen toe op zijn eerste matchpoint.

BIJNA PERFECT Van de Zandschulp sprak na afloop van een van zijn beste wedstrijden. ,,Ik denk dat ik een bijna perfecte partij speelde. Ik serveerde heel goed en maakte alleen wat kleine foutjes in de rally’s.” De tennisser vond het een heel andere wedstrijd dan vorige maand in Montreal, toen hij weinig kans maakte tegen Norrie. ,,Toen speelde ik zeker niet zo goed.”

De wedstrijd tegen Groot-Brittannië wordt afgesloten met een dubbel. Voor Nederland komen in principe Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop in actie. Zij nemen het op tegen Andy Murray en Joe Salisbury, maar de teamcaptains kunnen de opstelling nog aanpassen.

Nederland had eerder in groep D met 2-1 gewonnen van Kazachstan. Groot-Brittannië had de eerste wedstrijd met 2-1 verloren van het team van de Verenigde Staten. De eerste twee landen uit de groep kwalificeren zich voor de kwartfinales, eind november in het Spaanse Málaga.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 16 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 17 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22