Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp helpt Oranje aan Daviscup-zege

Tennis

VEENENDAAL De Nederlandse tennissers zijn de groepsfase van de Daviscup Finals in Glasgow begonnen met een 2-1-overwinning op Kazachstan. Na overwinningen in de enkelpartijen door Tallon Griekspoor en Veenendaler Botic van de Zandschulp, verloren Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop de dubbel in drie sets van Aleksandr Boeblik en Aleksandr Nedovjesov: 6-4 1-6 6-3.

Van de Zandschulp (35e van de wereld) speelde tegen Boeblik (44). De Veenendaler werd vroeg in de eerste set gebroken door en verloor daardoor het eerste bedrijf met 3-6. Daarna kreeg hij meer grip op de wedstrijd en won de tweede set ruim met 6-1. De derde set was vervolgens spannend beide spelers werden aan het begin van de set gebroken en daardoor ging het tot 3-3 gelijk op. Toen plaatste Van de Zandschulp de beslissende break. Op 5-4 had hij op de service van Boeblik twee matchpoints. Die bleven nog onbenut, maar een game later sloeg de Veenendaler de wedstrijd op love naar het einde: 6-4.

Het team van captain Paul Haarhuis heeft daarmee de eerste punten binnen in de groepsfase in Glasgow, waarin Oranje het nog vrijdag opneemt tegen Groot-Brittannië en zaterdag tegen de Verenigde Staten. De eerste twee landen uit de groep kwalificeren zich voor de kwartfinales, eind november in het Spaanse Málaga.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 17 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 18 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22