Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp helpt Oranje aan Daviscup-zege

Tennis

VEENENDAAL De Nederlandse tennissers zijn de groepsfase van de Daviscup Finals in Glasgow begonnen met een 2-1-overwinning op Kazachstan. Na overwinningen in de enkelpartijen door Tallon Griekspoor en Veenendaler Botic van de Zandschulp, verloren Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop de dubbel in drie sets van Aleksandr Boeblik en Aleksandr Nedovjesov: 6-4 1-6 6-3.

Van de Zandschulp (35e van de wereld) speelde tegen Boeblik (44). De Veenendaler werd vroeg in de eerste set gebroken door en verloor daardoor het eerste bedrijf met 3-6. Daarna kreeg hij meer grip op de wedstrijd en won de tweede set ruim met 6-1. De derde set was vervolgens spannend beide spelers werden aan het begin van de set gebroken en daardoor ging het tot 3-3 gelijk op. Toen plaatste Van de Zandschulp de beslissende break. Op 5-4 had hij op de service van Boeblik twee matchpoints. Die bleven nog onbenut, maar een game later sloeg de Veenendaler de wedstrijd op love naar het einde: 6-4.

Het team van captain Paul Haarhuis heeft daarmee de eerste punten binnen in de groepsfase in Glasgow, waarin Oranje het nog vrijdag opneemt tegen Groot-Brittannië en zaterdag tegen de Verenigde Staten. De eerste twee landen uit de groep kwalificeren zich voor de kwartfinales, eind november in het Spaanse Málaga.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren