Tennissers Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor bij de training voor de Daviscup Finals in Glasgow.
Tennissers Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor bij de training voor de Daviscup Finals in Glasgow. ANP/Sander Koning

Van de Zandschulp zakt na US Open naar plek 35 op wereldranglijst

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp is na zijn vroege uitschakeling op de US Open gezakt naar de 35ste plaats op de wereldranglijst. De 26-jarige Nederlander begon twee weken geleden als nummer 22 van de wereld aan het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Van de Zandschulp verloor heel wat punten omdat hij al in de tweede ronde werd uitgeschakeld, drie rondes eerder dan vorig jaar.

De Veenendaler haalde toen als qualifier de kwartfinales in New York. Daarin was de latere winnaar Daniil Medvedev uit Rusland te sterk. Van de Zandschulp behoorde nu tot de geplaatste spelers in New York, maar na een moeizame zege in vijf sets op de Tsjech Tomas Machac verloor hij van Corentin Moutet uit Frankrijk.

Ook Tallon Griekspoor, de tweede Nederlander op de wereldranglijst, moest na de US Open wat plekken inleveren. Griekspoor zakte van 46 naar 48. Hij bleef in New York al in de openingsronde steken; vorig jaar bereikte Griekspoor de tweede ronde.

Carlos Alcaraz won de US Open en werd als 19-jarige de jongste nummer 1 van de wereldranglijst ooit. De Spanjaard loste Medvedev af aan kop. De Russische titelverdediger bleef steken in de vierde ronde en zakte naar de vierde plaats op de mondiale ranking. Medvedev werd ook gepasseerd door Casper Ruud, de Noor die de finale bereikte en nu de tweede plek inneemt. De Spanjaard Rafael Nadal bleef op plek drie staan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 14 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 16 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 17 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 19 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22