Botic Van De Zandschulp tijdens Wimbledon Championships
Botic Van De Zandschulp tijdens Wimbledon Championships Epa/tolga Akmen

Van de Zandschulp start US Open met zijn hoogste ranking ooit

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp begint maandag met zijn hoogste ranking ooit aan de US Open. De 26-jarige Nederlander steeg een plek en bezet nu de 22e plaats op de wereldranglijst.

Van de Zandschulp werd op het ATP-toernooi van Winston-Salem uitgeschakeld in de halve finales. Hij neemt het maandag in de eerste ronde van het grandslamtoernooi van New York op tegen Tomas Machac uit Tsjechië.

Tallon Griekspoor, de tweede tennisser van Nederland, bleef staan op de 46e plaats. De 26-jarige Griekspoor werd afgelopen week in Winston-Salem in de tweede ronde uitgeschakeld door Van de Zandschulp. Tim van Rijthoven steeg twee plekken en staat 117e.

In de top 10 van de lijst veranderde niks. Daniil Medvedev blijft de lijst aanvoeren, voor de Duitser Alexander Zverev en de Spanjaarden Rafael Nadal en Carlos Alcaraz.

Tennisster Arantxa Rus steeg bij de vrouwen één plaats. Ze staat op plek 95. Iga Swiatek uit Polen blijft de WTA-ranglijst aanvoeren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 41 minuten geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 59 minuten geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 2 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 7 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 23 uur geleden