Foto uit archief
Foto uit archief Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp heeft in de openingsronde van het dubbelspeltoernooi van Wimbledon verloren. Samen met zijn Amerikaanse partner Mackenzie McDonald verloor hij na een 2-0-voorsprong in sets in vijf sets van de Slowaak FIlip Polasek en John Peers uit Australië. Het werd 4-6 4-6 7-5 6-3 6-2.

Voor Van de Zandschulp, die zaterdag in de derde ronde van het enkelspel aantreedt, was het voorlopig zijn laatste dubbelspelwedstrijd op een grandslamtoernooi. Hij gaf eerder deze week aan in de toekomst niet meer mee te doen aan het dubbelspel om zijn krachten te sparen voor het enkelspel.

Eerder op de dag bereikte Wesley Koolhof samen met zijn Britse partner Neal Skupski al de derde ronde. Koolhof en Skupski waren de Spanjaard Pedo Martinez en John-Patrick Smith uit Australië in drie sets de baas: 7-6 (6) 6-2 7-6 (4).

In het vrouwendubbelspel verloor Arantxa Rus in de tweede ronde. Samen met de Slowaakse Viktoria Kuzmova redde ze het niet tegen Magdalena Frech uit Polen en de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia. Het werd 6-4 5-7 6-3.

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 5 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 7 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 10 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18