Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp strandt in eerste ronde grastoernooi Mallorca

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp is uitgeschakeld in de eerste ronde van het grastoernooi van Mallorca. De nummer 26 van de wereldranglijst verloor in drie sets van de Amerikaan Marcos Giron: 6-7 (6) 6-4 7-6 (2).

Van de Zandschulp bereikte vorige week nog de halve finales van het toernooi van Queen’s, waarin hij verloor van de Italiaan Matteo Berrettini. Tegen Giron, de nummer 67 van de wereld, had de als zesde geplaatste Veenendaler het lastig. De eerste set draaide zonder breaks uit op een tiebreak. Daarin werkte de 26-jarige Nederlander twee setpoints weg en pakte met 8-6 de set.

In de tweede set kwam Van de Zandschulp een break achter. Hij won meteen daarna de opslagbeurt van de 28-jarige Amerikaan, maar leverde zelf ook weer zijn service in. Met die marge pakte Giron de set.

Van de Zandschulp begon de derde set goed door meteen de service van zijn tegenstander te winnen. De Amerikaan trok de stand echter weer gelijk en kreeg zelfs een breakpoint op 4-4. In de tiebreak nam Giron een kleine voorsprong en die hield hij vast. Op 6-2 benutte de Amerikaan zijn eerste matchpoint.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 5 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 12 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50