Afbeelding
Charlotte Grassal

Van de Zandschulp na ‘goede week’ klaar voor Roland Garros

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp is na een aantal trainingsdagen in Parijs ,,helemaal klaar” voor Roland Garros. Dat zegt zijn coach Peter Lucassen voor aanvang van het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

,,We zijn hier woensdag aangekomen en de afgelopen dagen hebben we heel veel getraind, met twee sessies van anderhalf uur per dag. Botic heeft met goede jongens gespeeld, zoals Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz, Taylor Fritz en Félix Auger-Aliassime”, aldus Lucassen.

,,Hij staat er heel erg goed op en is helemaal ‘ready’ om te spelen. De afgelopen weken heeft hij veel potten gewonnen op gravel. We hopen ook hier zo lang mogelijk te kunnen zijn.”

PROBLEMEN De 26-jarige Veenendaler won op de masterstoernooien van Madrid en Rome een partij en haalde de finale in München, waar moest opgeven met ademhalingsproblemen. In aanloop naar Roland Garros zijn die problemen geen reden tot zorg meer volgens Lucassen.

,,Toen we weer even in Nederland waren, hebben we de bondsarts gezien en hij heeft alle testen doorlopen. Anderhalve dag nadat het was gebeurd, speelde hij alweer een waanzinnige partij in Madrid, dus daar zijn we niet meer zo mee bezig.”

ALTIJD MEER Van de Zandschulp, opgeklommen naar plek 29 op de wereldranglijst, wil zorgenvrij zijn gravelseizoen afsluiten. Vorig jaar haalde hij als qualifier de tweede ronde, nu hoopt hij met zijn team op meer. ,,Vorig jaar stond hij hier nog in de kwalificaties, nu staat hij in de top 30. Dat is een grote stap, maar als tennisser wil je altijd meer en die eigenschap heeft hij ook”, aldus Lucassen, die sinds eind vorig jaar met de beste tennisser van Nederland samenwerkt.

,,Hij heeft zich tijdens zijn eerste jaar in het ATP-circuit gelijk goed kunnen ontwikkelen. Hij heeft veel zelfvertrouwen geput uit het spelen van wedstrijden en trainen op een hoger niveau en daardoor is er steeds meer geloof ontstaan. Dat hij kan tennissen, dat was al wel duidelijk.”

WIL OPLEGGEN In Parijs neemt Van de Zandschulp het in de eerste ronde op tegen de Russische qualifier Pavel Kotov, die voor Lucassen geen onbekende is. ,,Ik heb hem hier niet kunnen zien spelen, maar ik heb hem begin dit jaar in Marrakesh gezien tegen Tallon Griekspoor. We zullen het er zeker nog over hebben richting het duel, maar het gaat er vooral om wat Botic kan doen om zijn tegenstanders zijn wil op te leggen.”

Van de Zandschulp speelt zondag de tweede partij op baan 12. De eerste wedstrijden beginnen om 11.00 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 4 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 6 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51