Botic van de Zandschulp in actie tegen de Russische Daniil Medvedev in de derde ronde van de Australian Open.
Botic van de Zandschulp in actie tegen de Russische Daniil Medvedev in de derde ronde van de Australian Open. Epa/dave Hunt

Van de Zandschulp verliest in drie sets van favoriet Medvedev

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Het is Botic van de Zandschulp op de Australian Open niet gelukt voor een verrassing te zorgen tegen favoriet Daniil Medvedev. De beste Nederlandse tennisser verloor in de derde ronde in drie sets van de Rus Daniil Medvedev. Het werd in een uur en 55 minuten 6-4 6-4 6-2 voor de nummer 2 van de wereld.

De Veenendaler wist Medvedev twee sets aardig bij te benen, maar grote kansen en servicebreaks bleven uit voor de Nederlander. Medvedev (25) had in beide sets aan een vroege break voldoende voor setwinst. In de derde set, waarin Van de Zandschulp vijf games op rij verloor, was het geen moment spannend meer.

In de eerste game wist Van de Zandschulp direct een rally van 33 slagen te winnen, waarmee hij aantoonde niet onder de indruk te zijn van de Margaret Court Arena. Met zijn harde ‘groundstrokes’ legde hij Medvedev met regelmaat zijn wil op, maar de taaie Rus had bijna overal een antwoord op. Wanneer Van de Zandschulp naar het net kwam werd hij met regelmaat verrast door een passing. Korte ballen van de Nederlander leverden niet vaak een punt op.

In de laatste game van de wedstrijd leek Van de Zandschulp het wel te geloven en met een wilde forehand ‘schonk’ hij Medvedev de zege. Medvedev pakte 96 punten, Van de Zandschulp twintig minder. De Nederlander kwam tot slechts drie aces, Medvedev sloeg er tien.

,,Ik denk dat hij op de tour de speler is met misschien wel de hardste slagen. Als hij in de verdediging zit, slaat hij de bal soms nog harder terug”, zei Medvedev, die vorig jaar in de finale verloor van Novak Djokovic. Omdat de Serviër dit jaar ontbreekt, geldt Medvedev als de favoriet voor de eindzege.

De 26-jarige Van de Zandschulp, de mondiale nummer 57, was de eerste Nederlander in de derde ronde van de Australian Open sinds Robin Haase in 2011. 

Op de US Open van vorig jaar verloor Van de Zandschulp ook van Medvedev. Toen wist de Nederlander in de kwartfinales wel een set te pakken tegen de uiteindelijke winnaar.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 39 minuten geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 14 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 19 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 23 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32