Afbeelding
Pixabay

Van de Zandschulp met vertrouwen naar derde ronde partij tegen Medvedev

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp speelt in de derde ronde van de Australian Open tegen Daniil Medvedev. De Russische nummer 2 van de wereld won donderdag in een van de Australische tennisser Nick Kyrgios. Het werd in 2 uur en 58 minuten 7-6 (1) 6-4 4-6 6-2. Van de Zandschulp kijkt met vertrouwen uit naar de ontmoeting.

De Veenendaler dicht zichzelf in de derde ronde van de Australian Open een betere kans toe tegen Daniil Medvedev dan vier maanden geleden. In september van vorig jaar maakte de Rus op de US Open een einde aan de imposante zegereeks van Van de Zandschulp.

MINDER UREN ,,Ik denk dat ik er nu fitter bij sta dan toen. Destijds was het mijn achtste wedstrijd, nu is het mijn derde. Ik heb nu iets minder uren op de baan gestaan”, zei Van de Zandschulp (26) die zich vorig jaar op de US Open via de kwalificaties wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

,,Het geeft vertrouwen dat ik het hem daar al lastig heb gemaakt. En het is fijn als je al tegen iemand gespeeld hebt. Nu weet ik ook wat zijn zwakkere punten zijn, als hij die tenminste heeft.”

COMFORTABEL Waar Van de Zandschulp op de US Open zijn doorbraak beleefde, voelt het een grandslamtoernooi later ,,comfortabel” om twee wedstrijden te winnen. ,,Toen was iedere ronde die ik won een geweldig gevoel. De eerste keer is het altijd wat spannender en niemand kende me eigenlijk. Toen waren het ook close wedstrijden die ik won, nu ging de eerste ronde redelijk soepel en was het in de tweede ronde een halve opgave. Jan-Lennard Struff en Richard Gasquet waren jongens waarvan je dacht dat die van jou moesten winnen, nu is het misschien andersom.”

GROTE BAAN Van de Zandschulp kijkt uit naar een terugkeer in een van de grote stadions op Melbourne Park. Begin dit jaar speelde hij op een voorbereidingstoernooi in de Rod Laver Arena tegen Grigor Dimitrov. Hij liet in dat duel twee matchpoints onbenut.

,,Ik vind het niet erg om op de grote banen te spelen, al zijn die hier wel een stuk trager dan de bijbanen”, aldus Van de Zandschulp, die ,,gezonde druk” voelt. ,,Mensen beginnen je meer te kennen en meer te verwachten. Ik denk dat ik daar goed mee omga.”

Van de Zandschulp - Medvedev wordt zaterdag gespeeld. Het speelschema voor die dag wordt pas vrijdagmiddag bekendgemaakt.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 7 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 13 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 16 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23