Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp naar derde ronde in Melbourne na opgave Gasquet

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp heeft zich verzekerd van een plek in de derde ronde van de Australian Open. De nummer 57 van de wereld zag de Fransman Richard Gasquet in de derde set opgeven. Van de Zandschulp stond met 4-6 6-0 4-0 voor.

De 26-jarige Veenendaler is de eerste Nederlandse man in de derde ronde van de Australian Open sinds 2011. Elf jaar geleden wist Robin Haase door te dringen tot de laatste 32.

MOEIZAAM Van de Zandschulp begon op baan 7 van Melbourne Park moeizaam aan het duel met de ervaren Fransman. Hij leverde in de derde game zijn service in en leek moeite te hebben om in zijn spel te komen. Gasquet had aan één break voldoende voor setwinst.

Gasquet ging echter steeds moeizamer bewegen, terwijl Van de Zandschulp steeds beter ging spelen. De Veenendaler begon beter te serveren en sloeg in tweeënhalve set zestien aces. Met zijn harde groundstrokes stuurde hij zijn tegenstander van hoek naar hoek en de Fransman had steeds meer moeite dat te belopen.

TIEN GAMES De voormalig top 10-speler liet in de tweede set met regelmaat punten lopen en besloot al snel zijn krachten te sparen voor de derde set. Daarin keek hij echter al snel tegen een achterstand aan en na tien games op rij verloren te hebben, kwam hij vrij onverwacht naar het net om Van de Zandschulp de hand te schudden. Gasquet had op dat moment nog geen behandeling ondergaan.

In de derde ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de winnaar van het duel tussen de Rus Daniil Medvedev en Nick Kyrgios uit Australië. Vorig jaar verloor de Nederlander op de US Open in de kwartfinales van Medvedev, die het grandslamtoernooi vervolgens ook op zijn naam schreef.

Gasquet, die in de vorige ronde zijn als 29e geplaatste landgenoot Ugo Humbert had verslagen, is de voormalig nummer 7 van de wereld. Hij is op 35-jarige leeftijd afgezakt naar plek 81. In aanloop naar het toernooi testte hij positief op corona.

In 2011 slaagde Haase er niet in de vierde ronde te bereiken in Melbourne. Hij verloor toen in de derde ronde van de Amerikaan Andy Roddick.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 1 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 3 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 5 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 8 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00