Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp naar laatste acht in Melbourne

Tennis

VEENENDAAL (ANP) In navolging van Tallon Griekspoor heeft ook Botic van de Zandschulp de laatste acht bereikt op een ATP-toernooi in Melbourne. De 26-jarige Veenendaler was de Amerikaan Mackenzie McDonald, de nummer 55 van de wereld, met 6-2 7-5 de baas.

In de tweede set maakte Van de Zandschulp een 4-1-achterstand ongedaan. Op 5-5 plaatste hij nogmaals een break, waarna hij het op eigen service afmaakte met een lovegame.

SOLIDE ,,Ik denk dat ik het jaar ben begonnen met twee solide overwinningen. Ik heb goed en geduldig gespeeld en denk dat mijn niveau aan het begin van het seizoen wel in orde is. Ik voel me goed en fit, maar het is toch altijd even afwachten hoe het niveau in wedstrijden is”, aldus Van de Zandschulp.

,,Het spelen van oefenpotjes is toch wat anders en het is fijn als je vroeg in het seizoen meteen een aantal potten kan spelen. En ik ben goed op weg. Melbourne voelt inmiddels al erg vertrouwd.”

In de kwartfinales neemt Van de Zandschulp het op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov, de nummer 28 van de wereld. Zelf is Van de Zandschulp de mondiale nummer 57. ,,Een interessante wedstrijd. Ik heb het vertrouwen om van zulke jongens te kunnen winnen. Ik kijk er erg naar uit om tegen hem te spelen.”

DJOKOVIC Vorig jaar reikte de Nederlands Kampioen ook tot de kwartfinales in Melbourne. De Australische stad is momenteel in de ban van Novak Djokovic, die woensdag het land niet in mocht. ,,Het is niet echt het onderwerp van gesprek in de kleedkamer. De ene speler is er wat opener over dan de ander. Ik heb het meegekregen, maar was vooral met mijn eigen tennis bezig”, aldus Van de Zandschulp. ,,Het was dit jaar wel wat meer administratie dan gewoonlijk, maar ik had geen enkel probleem bij aankomst. Ik hoefde alleen een PCR-test te doen, maar mocht vervolgens gaan en staan waar ik maar wilde.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 37 minuten geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 5 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 21 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) gisteren