Afbeelding
Barbara van Schuppen
Sportgala Veenendaal

Van de Zandschulp na doorbraak: ‘Ik wil altijd beter’

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is één van de drie genomineerden voor het Sportgala Veenendaal in de categorie sportman van het jaar. Hij heeft het afgelopen jaar zijn absolute doorbraak gehad. De Veenendaler speelde onder meer op alle vier de grandslams en haalde op de US Open zelfs de kwartfinale. Door zijn prestaties steeg hij dit jaar van plek 156 op de wereldranglijst naar plek 57. 

door Siem van Eck

Op zijn topprestatie op de US Open was hij zelf zo nuchter als een echte Nederlander: ,,Best tevreden.’’ Na zijn sensationele reeks van zeven overwinningen in New York, baalde hij vooral dat hij in vier sets had verloren van de als tweede geplaatste Rus Daniil Medvedev. 

In zijn thuisland wist de tennisser zich opnieuw te bewijzen, hij kan zich voor de tweede keer Nederlands kampioen noemen: ,,Vijf jaar geleden was ik de underdog, nu was ik als eerste geplaatst en verwachtten mensen van me dat ik het toernooi zou gaan winnen. Maar dat is lastiger dan het lijkt.’’ 

Het is een mooi begin van het seizoen. Veel pauze of rust neemt de Veenendaler niet, op Tweede Kerstdag was hij alweer onderweg naar Australië. Daar staan de ATP-toernooien van Melbourne en Adelaide op de planning. En natuurlijk de Australian Open. 

Van De Zandschulp is ook niet van plan om rustiger aan te doen, hij wil meer vertelde hij tegen de Telegraaf in het Nationaal Tennis centrum: ,,Het is fijn om te weten dat ik met goede jongens kan meespelen. Daar heb je al die jaren naar toegewerkt. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat ik nu tevreden ben met waar ik sta. Ik wil altijd beter. Elke topsporter wil altijd meer en meer. Ik wil graag in het eerste kwart van het jaar, vóór Roland Garros, richting top 50 van de wereld.”

Het Sportgala Veenendaal is dit jaar een online evenement. In een digitale uitzending worden de sport en de mooie prestaties van sporters in Veenendaal gevierd. Het Sportgala is aanstaande zaterdag 8 januari vanaf 20.00 uur live te bekijken via RegiosportVeenendaal.nl (vooraf aanmelden is niet nodig). Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent jongens en sporttalent meisjes wordt ook de Jan van de Pol Bokaal uitgereikt aan het het sportlid van verdienste. Tijdens het gala is er ook een prijsvraag over sport in Veenendaal. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 3 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 8 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 9 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend gisteren
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00