Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp stunt tegen Roeblev en staat in halve finales

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finales bereikt van een ATP-toernooi. In Sint-Petersburg zorgde de 26-jarige Veenendaler voor een daverende stunt door in de kwartfinales de als eerste geplaatste titelverdediger Andrej Roeblev te verslaan: 6-3 6-4. De 24-jarige Rus is de nummer 6 van de wereld en al zeker van deelname aan de ATP Finals.

Van de Zandschulp verraste enkele weken geleden op de US Open, door als qualifier de kwartfinales te bereiken. Daarin moest hij het afleggen tegen de Rus Daniil Medvedev, die in New York doorstoomde naar zijn eerste grandslamtitel. Dankzij zijn zegereeks op de US Open schoot Van de Zandschulp de top 100 van de wereldranglijst in. Hij staat nu op de 69e plaats.

De Veenendaler moest in Sint-Petersburg ook kwalificaties spelen om het hoofdtoernooi te halen. Van de Zandschulp won deze week op het Russische hardcourt van Yoshihito Nishioka uit Japan (6-2 6-2) en de Amerikaan Sebastian Korda (6-2 7-5). Met Roeblev trof hij vrijdag de topfavoriet.

Ik speelde een geweldige en slimme wedstrijd

Van de Zandschulp serveerde sterk en brak de Rus voor het eerst in de vijfde game van de eerste set. Op 5-3 leverde Roeblev met een dubbele fout opnieuw zijn servicebeurt in en daarmee de set. Van de Zandschulp werd zelf gebroken in de derde game van set twee, maar op 4-3 voor Roeblev brak hij terug. In de volgende servicebeurt van de Rus sloeg Van de Zandschulp weer toe. Hij benutte zijn tweede matchpoint en staat nu voor het eerst in de halve finales op het hoogste niveau. ,,Dit voelt fantastisch. Ik speelde een geweldige en slimme wedstrijd”, zei de Nederlander.

In de halve finales neemt Van de Zandschulp het op tegen de Kroaat Marin Cilic, de nummer 35 van de wereld. ,,Hij stond vorige week in de finale in Moskou. Hij speelt geweldig, hij serveert goed en speelt heel agressief vanaf de baseline”, zei Van de Zandschulp. ,,Het wordt een interessante partij.” De andere finalist in Sint-Petersburg komt uit de partij tussen de Amerikaan Taylor Fritz en Jan-Lennard Struff uit Duitsland.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 3 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 6 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 21 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00