Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp uitgeschakeld in Poznan

Tennis

VEENENDAAL Het challenger toernooi van Poznan zit er op voor Botic van de Zandschulp. De tennisser uit Veenendaal verloor vrijdagmiddag in de kwartfinale in twee sets van de Tsjech Jiri Lehecka: 7-5, 6-3.

De verschillen tussen beide spelers waren klein in de eerste set. Beide spelers hadden er makkelijke games tussen zitten en games waarin ze er harder voor moesten werken. Van de Zandschulp (nummer 126 van de wereld) kreeg in de derde game het eerste breakpoint, maar het was de 19-jarige Lehecka (213) die een game later de eerste break plaatste. 

Een game later had de Veenendaler de schade al weer gerepareerd en vervolgens ging het gelijk op. Beide spelers leken zich op te kunnen maken voor een tiebreak, maar in de laatste game sloeg Lehecka opnieuw toe, hij brak Van de Zandschulp en won daardoor de set met 7-5.

Ook in het tweede bedrijf was het Van de Zandschulp die de eerste kansen kreeg om te breken. Liefst drie kansen had hij in de derde game, maar zonder resultaat. Twee games later was het wel direct raak op het eerste breakpoint dat hij kreeg: 2-3.

Waar Van de Zandschulp daarmee de kans had om de set naar zich toe te trekken, ging het op zijn eigen service toch weer mis. Twee keer achter elkaar leverde hij zijn game in en plots stond het 5-3 voor de Tsjech. Die wist vervolgens wel raad met zijn eerste de beste matchpoint: 6-3.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 2 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 9 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 11 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 14 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05