Foto uit archief.
Foto uit archief. Botic van de Zandschulp (instagram)

Botic van de Zandschulp halve finalist bij Dutch Open

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zich geplaatst voor de halve finale van het KIA Dutch Open in Amersfoort. De Veenendaler rekende in twee sets af met Jesper de Jong: 6-3, 6-0.

Van de Zandschulp brak zijn opponent in de eerste set al snel twee keer. In de tussenliggende servicegame van De Jong kreeg de Veenendaler ook twee breakpoints, maar die game ging wel naar de Nederlandse nummer 263 van de wereld. Ondertussen had Van de Zandschulp, nummer 132 van de wereldranglijst, al een 5-1 voorsprong genomen. Eventjes spartelde De Jong nog tegen en daarbij brak hij zowaar de service van Van de Zandschulp, maar middels een derde break pakte de Veenendaler toch de set: 6-3.

In de tweede set ging het vervolgens erg snel. Van de Zandschulp schakelde een tandje bij en pakte in nog geen half uur de set met 6-0.

Daardoor kan de Veenendaler zich gaan opmaken voor de halve finale. Daarin speelt hij morgen tegen de Argentijnse nummer 206 van de wereld Guido Andreozzi die vandaag de Nederlander Jelle Sels uitschakelde in Amersfoort.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 7 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 15 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45