Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Botic van de Zandschulp niet naar hoofdtoernooi Wimbledon

Tennis

VEENENDAAL Het is Botic van de Zandschulp niet gelukt zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. De tennisser uit Veenendaal verloor in de finale van het kwalificatietoernooi in vier sets van de Argentijn Marco Trungelliti, 3-6, 6-4, 6-7 (5) en 5-7.

De Veenendaler had in het begin van de eerste set zes kansen om Trungelliti te breken maar de Argentijn hield met hangen en wurgen zijn game en brak Van de Zandschulp even later wel. In de tweede set was het omgekeerde beeld zichtbaar. Nu was het de Veenendaler die zijn opponent brak en daarmee een voorsprong pakte. Het lukte Van de Zandschulp op 5-3 niet om op eigen service de set binnen te harken, maar een game later was het op de service van de Argentijn toch raak.

Set drie was vervolgens de langste set. Opnieuw was het de Veenendaler die de eerste breekkansen kreeg, alleen in de vierde game bleven die nog onbenut. In de zesde game was het wel raak waardoor Van de Zandschulp een 4-2 voorsprong pakte. Lang kon hij daar echter niet van genieten, want een game later werd hij zelf gebroken en was het weer gelijk. Hoewel Van de Zandschulp op 6-5 op de service van Trungelliti een setpoint kreeg, moest een tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 5-7 naar de Argentijn die daarmee een 1-2 voorsprong in sets pakte.

Waar de vorige twee rondes van het kwalificatietoernooi om twee gewonnen sets gingen, was het nu een best-of-5 wedstrijd en dus was Van de Zandschulp nog niet verslagen. Net als in sets 2 en 3 was het de Veenendaler die de eerste break plaatste. Maar in de slotfase ging het toch mis voor Van de Zandschulp. Hij verloor op 5-4 zijn eigen game waardoor het 5-5 werd. De Argentijn hield vervolgens wel zijn eigen game en op 5-6 werd Van de Zandschulp opnieuw gebroken. Het eerste breakpoint, dat daarmee direct matchpoint was, werd direct benut door Trungelliti.

En daarmee komt er geen derde grandslam-deelname dit jaar voor Van de Zandschulp. Begin dit jaar maakte hij op de Australian Open zijn debuut in een grandslam. De eerste ronde was toen het eindstation. Begin deze maand haalde de Veenendaler op Roland Garros wel de tweede ronde.

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 3 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 6 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30