Afbeelding
Dominique Gaquiere/Pixabay

Botic van de Zandschulp verliest in kwartfinale

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de halve finale van het Challenger toernooi in Zagreb te bereiken. De Veenendaler ging vrijdagochtend in drie sets onderuit tegen de Argentijn Juan Manuel Cerundolo: 4-6, 7-6, 2-6.

In de eerste set begon Van de Zandschulp voortvarend. De Veenendaler brak zijn opponent bij de eerste gelegenheid en stond al snel met 3-0 voor. De Argentijn kwam echter sterk terug, brak Van de Zandschulp twee keer en won liefst vijf games op rij. De Veenendaler pakte vervolgens nog wel een game, maar even later was de set een prooi voor Cerundolo.

Van de Zandschulp leverde in de tweede set meteen zijn servicegame in en keek even later tegen een 1-3 achterstand aan. Deze keer was het echter de Veenendaler die ijzersterk terugkwam. Hij won zijn eigen games vrij eenvoudig en brak de Argentijn op 2-3. Van de Zandschulp nam zodoende een 5-4 voorsprong en maakte het zijn tegenstander in de tiende game erg moeilijk. De Veenendaler had drie breakpoints, die daarmee ook meteen setpoints waren, maar slaagde er niet in de game te pakken.

Het werd 5-5 en later ook 6-6. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin sloeg de Veenendaler op zijn tweede setpoint toe. Het werd 7-3 en daarmee ging de tweede set naar Van de Zandschulp.

In het derde bedrijf ging het de eerste games gelijk op, tot 2-2. In de vijfde game had Van de Zandschulp drie kansen om te breken, maar hij slaagde er niet in het beslissende punt te maken. Een game later werd hij zelf wel gebroken en daarmee was het verzet gebroken. Cerundolo liep uit naar 2-6 en won daarmee de wedstrijd.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 17 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45