Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Tennisser Van de Zandschulp naar derde ronde in Zagreb

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp heeft de derde ronde bereikt van het Challenger toernooi in Zagreb. De Veenendaalse tennisser rekende in drie sets af met de Chileen Alejandro Tabilo: 6-1, 2-6, 6-4.

Van de Zandschulp schoot werkelijk uit de startblokken. Twee keer brak hij zijn opponent en omdat hij ook zijn eigen servicegames behield stond er al snel een 5-0 tussenstand op het bord. Tabilo pakte vervolgens wel zijn derde eigen game, maar vervolgens sloeg Van de Zandschulp ‘op love’ de set binnen.

In het tweede bedrijf was een min of meer tegenovergesteld beeld te zien. Nu stond de Veenendaler met 0-3 en 1-5 achter. Op die stand brak hij nog wel de service van Tabilo, maar omdat hij vervolgens weer zijn eigen game inleverde, ging de set met 2-6 naar de Chileen.

Van de Zandschulp herpakte zich echter sterk en brak Tabilo in de derde set opnieuw snel twee keer. Hij nam een 4-0 voorsprong, verspeelde nog wel een keer zijn eigen game, maar kwam vervolgens niet meer in gevaar. In de tiende game van de set was het op het tweede matchpoint raak voor de Veenendaler: 6-4.

En dus mag Van de Zandschulp zich gaan opmaken voor de kwartfinale in de hoofdstad van Kroatië. Daarin speelt hij tegen de winnaar van het Argentijnse onderonsje tussen de als eerste geplaatste Frederico Coria en Juan Manuel Cerundolo.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 3 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 5 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51