Afbeelding
Team Veenendaal

Van de Zandschulp verliest bij debuut op tennistoernooi Rotterdam

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp is er bij zijn debuut op het ABN AMRO World Tennis Tournament niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. De 25-jarige tennisser uit Veenendaal verloor in Ahoy in twee sets van de Kroaat Borna Coric: 6-4, 7-6 (4).

Van de Zandschulp leverde in de vijfde game van de eerste set zijn opslagbeurt in en kon die achterstand niet meer ongedaan maken. De Kroaat, de nummer 26 van de wereld, maakte weinig fouten en gaf de Nederlander geen kans om terug te breken.

In de tweede set wisten Van de Zandschulp en Coric hun opslagbeurten te houden en moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was de Kroaat effectiever en vooral foutlozer. Hij kreeg drie matchpoints en op het tweede sloeg hij toe.

WILDCARD Van de Zandschulp had een wildcard gekregen van toernooidirecteur Richard Krajicek. Hij is momenteel de Nederlandse tennisser met de hoogste ranking op de wereldranglijst met de 147e plaats. Van de Zandschulp debuteerde eerder dit jaar op de Australian Open en bereikte daarvoor in een voorbereidingstoernooi in Melbourne zelfs de kwartfinales waarin hij maar nipt verloor van de Rus Karen Chatsjanov.

AANVALLEND In Ahoy wisselde Van de Zandschulp goed aanvallend spel en mooie winners af met soms onnodige fouten. Vooral in de tweede set speelde de Veenendaler op eigen opslag goede punten. Op de service van Coric, winnaar van twee ATP-toernooien, had hij echter niet heel veel kansen.

Met het verlies van Van de Zandschulp is de laatste Nederlander uit het hoofdtoernooi in Rotterdam verdwenen. Robin Haase verloor een dag eerder in de eerste ronde in drie sets van de Schot Andy Murray.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 12 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 14 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 17 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05