Afbeelding
TV Spitsbergen

TV Spitsbergen wenst Botic van de Zandschulp succes bij debuut op Australian Open

Tennis

VEENENDAAL Voor tennisser Botic van de Zandschulp komt komende nacht één van zijn dromen uit. De Veenendaler debuteert op een grand slam toernooi. Voor de Veenendaalse tennisvereniging Spitsbergen reden om hun held, die ooit leerde tennissen op de banen van ‘Spits’ in een videoboodschap succes te wensen. Bekijk de video onderaan dit artikel.

TV Spitsbergen-voorzitter Erik Strijdhorst ‘trapt’ de video af als hij zegt dat hij Van de Zandschulp ,,namens achthonderd enthousiaste tennissers heel veel succes” wenst bij zijn eerste grand slam. In de video komen vervolgens diverse (jeugd)leden van Spitsbergen aan het woord, en ook sportwethouder Martijn Beek spreekt een woordje tot de Veenendaalse tennisser.

EERSTE WEDSTRIJD Het toernooi van de Australian Open is afgelopen nacht van start gegaan en Van de Zandschulp komt dinsdag meteen in actie. De Veenendaalse nummer 151 van de wereld neemt het op baan 17 op tegen de Spanjaard Carlos Alcaraz. De Spanjaard wist zich, net als Van de Zandschulp zelf, via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor de Australian Open. De partij begint om 01.00 uur Nederlandse tijd.

Van de Zandschulp is sinds vandaag maandag de hoogst geklasseerde Nederlander op de ATP-ranglijst. Door zijn kwartfinaleplaats op het Great Ocean Road Open vorige week, een voorbereidingstoernooi in Melbourne, steeg hij acht plaatsen. Hij passeerde daardoor Tallon Griekspoor, die nu de mondiale nummer 156 is.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 1 uur geleden
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 7 uur geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 13 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 14 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 15 apr, 17:00
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 15 apr, 15:47