Afbeelding
Pixabay

VTC-heren kloppen Zuidlaren en pakken koppositie

Tennis

VEENENDAAL Het eerste herenteam op zaterdag van VTC heeft de macht gegrepen in de topklasse. De Veenendalers wonnen de topper bij Zuidlaren en namen zodoende de koppositie over van de opponent. VTC schoot in Zuidlaren uit de startblokken door de eerste vier partijen te winnen. Doordat de twee dubbelpartijen daarna verloren gingen werd de eindstand bepaald op 4-2, maar heel veel pijn deed dat niet bij VTC dat zich de nieuwe lijstaanvoerder mag noemen.

Ook het eerste damesteam van VTC heeft opnieuw een ruime overwinning geboekt. De koploper van de hoofdklasse gaf nummer laatst Rapiditas 2 geen schijn van kans. VTC verloor geen enkele set en won daardoor met 6-0.

ZONDAG Bij het eerste herenteam op zondag gaven de dubbels de doorslag. Tegen Ugchelen gingen de eerste vier partijen om en om. VTC nam twee keer een voorsprong, maar twee keer kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Daardoor stond het 2-2 toen de dubbels gingen beginnen en daarin sloeg VTC toe. Beide dubbels werden in Veens voordeel beslist, al was daar in beide gevallen een comeback en vervolgens een supertiebreak voor nodig. In beide gevallen won Ugchelen de eerste set en VTC de tweede en werd de supertiebreak met 10-6 gewonnen. Daardoor won VTC de partij met 2-4 en nemen ze de derde plaats in in de derde klasse.

Het gemengde zondagteam van VTC speelde uit bij LEWABO, een duel dat met 5-3 verloren werd. Judith Fraayenhoven zorgden voor het enige Veenendaalse punt in de enkelspelen en dus begon VTC met een 3-1 achterstand aan de dubbels. Daarin slaagde VTC er echter niet in het gat te dichten. De Veenendalers wonnen weliswaar twee dubbels, maar LEWABO deed dat ook en dus was de winst voor de thuisploeg.

PADEL Wisselend succes bij de padelteams van VTC. Het eerste team van de vrijdag ging met 1-3 onderuit tegen Sportclub Houten 3. Het enige Veenendaalse punt werd gemaakt door Martine Clarenbach en Jannie Takkebos. Zij klopten hun tegenstanders door de supertiebreak met 10-7 te pakken. Het padelteam van de zaterdag had meer succes, VTC won met 0-4 van Bakkershaag.

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 59 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 12 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 19 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 21 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02