Afbeelding
EPA/Christophe Petit Tesson

Tennisser Botic van de Zandschulp naar tweede ronde in Dubai: ‘Goed voor het zelfvertrouwen’

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai. De Veenendaalse nummer 75 van de wereld versloeg de Fransman Adrian Mannarino met 7-6 (3) 7-5. Mannarino, de mondiale nummer 19, was als zesde geplaatst.

Na een uur en 53 minuten benutte Van de Zandschulp zijn eerste wedstrijdpunt na een misser van Mannarino met zijn backhand. De Veenendaler forceerde daarmee de eerste servicebreak van de tweede set.

In de eerste set stond Van de Zandschulp met 3-1 voor, maar hij gaf de break voorsprong uit handen. Hij pakte bij 5-5 opnieuw een break, maar verzuimde bij 6-5 de set uit te serveren. In de tiebreak, waarin hij snel uitliep naar 3-0, was hij duidelijk de betere speler.

,,Ik ben erg blij, de condities waren erg zwaar. Er stond veel wind”, zei de Veenendaler na afloop op de baan. ,,Ik heb wat lastige lotingen gehad begin dit jaar en heb niet veel gewonnen. Daarom is iedere overwinning goed voor het zelfvertrouwen.”

Voor Van de Zandschulp (28) is het pas de derde zege van het jaar op de ATP tour. Alleen in Auckland en Hongkong wist hij in januari een wedstrijd te winnen.

Van de Zandschulp neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaan Sebastian Korda, die eerder op de dag de Rus Pavel Kotov met 6-0 6-2 kansloos liet. Vorig jaar haalde de Nederlander de laatste acht in de Verenigde Arabische Emiraten.

advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan'
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren'
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 16 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 18 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 18 uur geleden
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 27 apr, 12:36
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby: 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 27 apr, 12:25
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 26 apr, 20:35