Floris Zur Muhlen
Floris Zur Muhlen Theo Beumer

SKF-heren richt zich op ‘reële kans’ handhaving na laatste reguliere duel eredivisie

Tafeltennis

VEENENDAAL Het herenteam van SKF heeft de reguliere competitie afgesloten op de zevende plaats. De tafeltennissers pakten een puntje bij Westa, waardoor het team boven Hilversum eindigde. Volgend weekend volgt een tweeluik tegen nummer zes Taverzo 2 om directe handhaving.

door Rick Praamstra

SKF had vandaag zicht op een verrassing tegen Westa. In drie singles lag de zege voor het oprapen, maar lukte het Dicky de Jong en Floris Zur Muhlen niet om hun voorsprong te behouden. De Jong: ,,Van tevoren denk je: een puntje, dat is mooi. Maar heel eerlijk: als we 4-3 hadden gewonnen, had niemand iets te klagen.”

De Jong komt tegen de Let Aleksandrs Maskalonoks op 2-0 in games, maar verliest de volgende drie games. Vooral in zijn tweede partij tegen de Belg Julien Meurant laat hij het liggen: ,,Ik krijg een stuk of zeven matchpoints in de vierde game, maar ik verpruts ze allemaal.” Die vierde game eindigt uiteindelijk in 20-18. Pieter van den Berg pakt het enige punt via een 3-2-zege op Meurant. De andere Let van Westa, Arturs Reinholds, wint van SKF’ers Zur Muhlen en Van den Berg.

ZUUR VERHAAL

Maskalonoks toont ook karakter tegen Zur Muhlen. De Let komt 2-0 achter en in de derde game met 6-3. Hij pakt die derde game alsnog met 11-7 en geeft de kopman van SKF daarna weinig kansen meer. ,,Het is een beetje een zuur verhaal zo”, verzucht De Jong. ,,Aan de ene kant boeit het voor geen meter, want als 4-3 hadden gewonnen, waren we ook als zevende geëindigd, maar aan de andere kant is het jammer. Wel fijn dat we zo lekker aan het spelen waren.”

Op zaterdag 25 en zondag 26 november speelt SKF tegen Taverzo 2, eerst thuis en een dag later in Zoetermeer. Winnen de Veense tafeltennissers, dan handhaven ze zich direct in de eredivisie. Verliest het team het tweeluik, dan wacht een duel tegen de verliezer van Hilversum tegen Westa. De verliezer degradeert, de winnaar speelt dan een partij tegen de verliezend finalist van de promotieplayoff in de eerste divisie. De Jong ziet kansen tegen de Zoetermeerders. ,,Onze vorm neemt alleen maar toe, we zijn prima aan het ballen de laatste weken. We zijn niet de favoriet, maar we hebben een reële kans om van ze te winnen.” 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00