Melanie Bierdrager
Melanie Bierdrager Theo Beumer

SKF-dames plaatsen zich via eenvoudige zege voor halve finale titelstrijd eredivisie

Tafeltennis

VEENENDAAL De tafeltennissters van SKF hebben zich zoals verwacht geplaatst voor de halve finales om de titelstrijd in de eredivisie. In Veenendaal overklassen ze Disnierats: 7-0.

door Rick Praamstra

Disnierats is de zwakste tegenstander in de eredivisie die in alle eredivisieduels weinig kans maakte op de zege. Een 7-0-zege lag dan ook in de planning. Melanie Bierdrager wint de eerste partij overtuigend in drie games van Janine Grootjans. Bierdrager: ,,Zij is linkshandig, dat is altijd wel lastig. Maar ik boek een duidelijke 3-0-overwinning.”

Brenda Vonk moet in de volgende partij even wennen tegen Olga Dmitrieva. ,,Olga is een materieelspeelster, dat betekent dat ze met noppen speelt. Dat zorgt ervoor dat je met meer effect speelt en wat verdedigend. Brenda komt de eerste game met 5-8 achter, maar vervolgens wint ze duidelijk.”

Xijin Zheng wint de derde wedstrijd met overtuigende cijfers van Sineenard Som Roelofsma (11-8 11-5 11-3), waardoor SKF met 3-0 gaat pauzeren. Na de pauze heeft Zheng het nog lastig tegen Grootjans die ze in vijf games toch verslaat en moet Vonk een game weggeven tegen Roelofsma. Bierdrager wint met 3-0 van Dmitrieva en de dubbel Vonk/Bierdrager pakt het zevende punt tegen Dmitrieva/Grootjans.

Door de zege eindigt SKF als eerste in de strijd om de laatste halve finaleplek voor de titel. Het duel tegen Westa volgende week in eigen hal is ‘om des keizers baard’. Al ziet Bierdrager dat niet helemaal zo. ,,Het is goed om voor jezelf in vorm te blijven. De punten hebben we niet meer nodig, maar we willen gewoon weer 7-0 winnen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00