Dicky de Jong
Dicky de Jong @tedxmedia

SKF-heren wippen na punt in eigen zaal over Hilversum heen: ‘Nog een potje en dan knallen we de play-offs in’

Tafeltennis

VEENENDAAL Tegen het sterke Maashorst uit Uden heeft SKF-heren één punt gepakt aan de Wageningselaan. Ondanks de 1-6 nederlaag verlaat SKF de laatste plaats in de eredivisie.

door Rick Praamstra

Dicky de Jong maakte zich vooraf geen illusies. ,,Vorig jaar stond Maashorst in de finale en dan kwamen ze ook nog met een sterke opstelling. Gabriel Camara is top 3 van Nederland, ze vliegen een of andere Spanjaard in, en in Jochem de Hoop hebben ze een sterke en betrouwbare speler.”

VLEUGELS

Toch kon SKF zomaar meer punten pakken. De Jong verkoopt in de openingspartij tegen Camara zijn huid duur en verliest pas na vijf games en Pieter van den Berg is dicht bij een zege op De Hoop. De Jong: ,,Pieter krijgt een matchpoint tegen Jochem. Heel jammer dat hij diep in de vijfde game (10-12) nog verliest.”

De Jong wint – ook tot zijn eigen verrassing – met 3-2 van de Spanjaard Juan Pedro Sanchez Terrones. ,,Als het publiek erachter gaat staan, krijg je soms vleugels. Dat gebeurde bij mij. Het was echt genieten.”

‘NOG EEN POTJE KNALLEN’

Emanuel Martins Ferreira verliest zijn beide partijen vrij kansloos tegen Camara en De Hoop en ook de dubbel gaat naar Maashorst.

Door het puntje wipt SKF over Hilversum heen. Beide clubs hebben tien punten, maar in het onderling treffen wonnen de Veenendalers en daarom staan ze boven het team uit de mediastad. ,,Als het ons lukt om op evenveel punten of meer te eindigen dan Hilversum eindigen we als zevende en dat is heel belangrijk voor de play-offs. Nog een potje knallen tegen Westa en dan knallen we de play-offs in.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 22 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl gisteren
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55