Emanuel Martins Ferreira
Emanuel Martins Ferreira picture art of tabletennis

SKF pakt met eerste eredivisiezege belangrijke punten voor strijd om handhaving: ‘Niet de bedoeling dat we er direct uitknikkeren’

Tafeltennis

VEENENDAAL SKF-heren heeft de eerste zege in de eredivisie binnen. Bij Hilversum pakt het dubbel Floris Zur Muhlen/Pieter van den Berg het beslissende punt: 3-4.

door Rick Praamstra

Zur Muhlen toont zich in Hilversum de kopman van de mannen van SKF. Hij wint zijn twee singles tegen van Teun Salentijn en Elwin Huiden. Tegen Salentijn wint hij de eerste game en verliest hij de tweede. Na een gelijk opgaande derde game neemt hij aan het eind afstand en wint hij vervolgens de laatste game eenvoudig. Tegen Huiden oogt Zur Muhlen solide volgens teamgenoot Emanuel Martins Ferreira. ,,Tegen Elwin wint hij best makkelijk met 3-1. Hij speelde heel zakelijk.”

‘NIET GEFOCUST’

Zelf heeft Martins Ferreira een lastige middag door zijn beide duels te verliezen van Arnoud Meijer en Salentijn. ,,Ik wilde vandaag niet spelen eigenlijk, maar ik moest wel omdat Dicky (De Jong) niet kon vandaag. Ik ben ziek en wilde niet achter de tafel. Het boeide me eigenlijk niet en was totaal niet gefocust.”

De SKF’er kon een paar weken niet spelen na het zetten van een tatoeage op zijn arm. Net als hij weer terug is, wordt hij dus ziek. ,,Als ik beter ben, ga ik weer volop trainen en hoop ik mijn team te kunnen helpen. Dat heb ik vandaag helaas niet kunnen doen.”

LAATSTE

Ondanks de winst staat SKF nog laatste in de eredivisie, al heeft het nog een duel te goed ten opzichte van Hilversum, dat één punt meer heeft. Het is voor SKF beter als het boven Hilversum eindigt voor een betere uitgangspositie in de playdowns voor handhaving. Martins Ferreira: ,,Het is niet de bedoeling dat we meteen weer de eredivisie worden uitgeknikkerd.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 23 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 27 nov., 17:09
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55