Xijng Zheng
Xijng Zheng Theo Beumer

Ondanks zege in Wessem mist SKF-dames net directe plaatsing halve finale play-offs

Tafeltennis

VEENENDAAL SKF-dames wint met 3-4 van Westa, maar mist net één puntje om als tweede te eindigen in de reguliere competitie. Via wedstrijden tegen de nummer vijf en zes van de eredivisie kan SKF zich alsnog plaatsen voor de halve finales om de titel.

door Rick Praamstra

Brenda Vonk heeft net haar dubbel achter de rug als ze Regiosport Veenendaal.nl telefonisch te woord staat. Doordat ze met Xijin Zheng de dubbel verloor van Daantje Lommen en Mascha Kovtoun wint SKF met 4-3 en niet met 5-2. Echt balen doet ze niet. ,,Ja, tuurlijk ga je hierheen om vijf punten te pakken, maar we wisten vooraf dat het lastig zou worden zonder Melanie (Bierdrager).”

Bierdrager was ziek en daardoor speelde Robin Klomp. Het 17-jarig tafeltennistalent Xijin Zheng zit middenin schooltoetsen en wist daardoor niet haar topniveau te halen. Ze wint nog wel haar eerste partij overtuigend met 3-0 van Lommen, maar mist in haar partij tegen Kovtoun te veel ballen en verliest met 3-1.

ANGSTGEGNER

Klomp wint haar eerste partij met 3-0 van Anouk van den Boom en behaalt daarmee ook een zege op zichzelf, vertelt Vonk. ,,Robin speelde tegen haar angstgegner. Daar had ze al vier of vijf keer op rij niet van gewonnen, alleen in 2020 een keertje. Het is een mooie overwinning en Robin speelde hartstikke goed. Zij haalde een punt dat wij niet ingecalculeerd hadden. Je ziet de progressie bij haar.”

Klomp verliest haar tweede partij van Lommen, maar was in twee van de drie games kansrijk. Lommen weet toch met 3-1 te winnen. Vonk wint haar partijen met 3-2 van Kovtoun en 3-1 van Van den Boom. Tegen Kovtoun staat ze 0-1 in games achter en in de tweede game staat ze met 8-3 achter. ,,Vraag me niet hoe ik die game nog heb gewonnen. Op de een of andere manier is het me gelukt. Ik kom met 2-1 voor en in de vierde game krijg ik twee matchpoints op 14-13 en 15-14. Zij slaat twee mazzelballen en wint die game. Op vechtlust heb ik de partij nog gewonnen.”

TACTISCHE OMZETTING

Tegen Van den Boom verliest ze met 12-10 de eerste game, maar na wat tactische omzettingen wint Vonk de overige drie game vrij eenvoudig. SKF eindigt door de 4-3 zege op de vierde plaats en zal nu tegen Disnierats en Westa strijden om de vierde plaats en plaatsing voor de halve finale. De verwachting is dat de Veense tafeltennissters daarin slagen. ,,Doelstelling was om de play-offs te halen. Omdat we het verrassend goed deden, was de derde plek ook haalbaar. Maar we spelen nu twee keer thuis (18 en 25 november) en dat is ook wel lekker.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00