Pieter van den Berg.
Pieter van den Berg. @tedxmedia

SKF-heren weren zich kranig tegen topper De Boer: ‘Punt pakken is goede prestatie’

Tafeltennis

VEENENDAAL SKF-heren verloor vandaag met 1-6 van het eerste team van De Boer Taverzo, maar kan terugkijken op een prima duel. ,,Het klinkt raar, maar een punt pakken tegen dit team is gewoon een goede prestatie.”

door Rick Praamstra

Vooraf rekenden Dicky de Jong en zijn teamgenoten op een 0-7 nederlaag. ,,De Boer is een sterk team. De Belg Yannik Vostes is het een Europese topper en ze hebben twee grote nationale talenten, Milo de Boer en Ivan Kahn.”

NIET ZIJN DAG

Kopman Floris Zur Muhlen was vandaag de dissident bij de tafeltennissers van SKF. Hij verloor zijn wedstrijden kansloos van Vostes en De Boer. De Jong: ,,Floris had zijn dag niet. Hij miste veel en speelde niet lekker. Dat vond hij zelf ook. Gelukkig was het tegen dit team en niet tegen onze concurrenten. Dat zal hij er gewoon weer staan.”

Pieter van den Berg behaalde het enige punt tegen het 15-jarig toptalent Ivan Kahn. ,,Pieter speelde echt fenomenaal”, is De Jong enthousiast over zijn teamgenoot. ,,Hij verslaat gewoon Ivan Kahn. Dat is best een grote verrassing.” 

VREEMD INCIDENT

Ook over zijn eigen spel is De Jong tevreden. Hij verliest weliswaar van De Boer en Kahn, maar kreeg zijn kansen. Tegen Kahn vindt er een vreemd incident plaats. ,,Ik sta in de eerste game met 13-12 achter en sla de bal vervolgens op de rand. Punt voor mij zou je zeggen, maar de scheidsrechters zagen het niet en de tegenstander claimde het punt. Dat sloeg echt nergens op. Ik heb er nog een wedstrijd van gemaakt, maar verloor in vier games.”

Zur Muhlen en Van de Berg hebben in de dubbel niets in te brengen tegen De Boer en Vostes en pakken maar twaalf punten in drie games. Volgende week wacht een uitduel tegen Hilversum. Tegen dat team wist SKF op 29 april promotie te bewerkstelligen. De Jong is er niet bij. ,,Maar ik heb er alle vertrouwen in mijn teamgenoten op een goede afloop. We hebben het een half jaar geleden van ze gewonnen, dus waarom nu niet nog een keer?”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 5 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 22 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl gisteren
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55