Melanie Bierdrager.
Melanie Bierdrager. Theo Beumer

Jong SKF net niet opgewassen tegen Scylla: ‘Er had wel meer ingezeten’

Tafeltennis

VEENENDAAL De tafeltennissters van SKF hebben hun eerste nederlaag in de najaarscompetitie geleden. In Leiden is Scylla zondagmiddag net iets sterker dan de Veenendalers: 4-3.

door Rick Praamstra

SKF treedt in Leiden aan met Melanie Bierdrager en de jonge talenten Xijin Zheng (17) en Robin Klomp (18). Klomp opent de zondagmiddag tegen Evelien Hengstman. Ze verliest de eerste game met 11-7, maar komt in de tweede game sterk terug door deze met 11-8 te pakken. Ze weet het niet door te trekken en verliest de volgende twee games met 11-8.

In haar tweede single tegen Maaike van de Pavoord pakt ze ook een game en is ze in twee games dichtbij de winst, maar verliest ze beide met 12-10. De jonge tafeltennisster beseft dat er meer in had gezeten. ,,Ik had in beide wedstrijden wel het idee dat ik ‘m eruit had kunnen slepen of er in ieder geval een vijfde game. Het spel van Evelien ligt me wel omdat zij een verdediger is en ik een aanvaller. Maaike speelt ook aanvallend. Ik denk dat ik de twee games niet pak door kleine foutjes. Ik was net niet genoeg gefocust.”

NIET IN ZICHZELF GELOVEN

Zheng verliest haar twee partijen tegen Esmee van Marwijk en Hengstman. ,,Xijin had niet helemaal haar dag”, vertelt Klomp. ,,Ze had gisteren ook gespeeld en verloren en daar bleef ze een beetje in hangen. Het was een mentaal iets: ze geloofde niet helemaal in haarzelf, terwijl ze helemaal niet zo slecht speelde.”

Melanie Bierdrager zorgt voor alle punten door haar singels tegen Van Marwijk en Van de Pavoordt te winnen en met Zheng de dubbel te winnen. Klomp: ,,Melanie speelde goed; telkens als ze wat mindere punten speelde, kwam ze er weer bovenop. In de laatste game tegen Maaike was het heel spannend. Melanie kwam voor, maar Maaike kwam weer terug. Uiteindelijk weet ze hem er wel uit te slepen.”

Het is spannend in de eredivisie. SKF is dichtbij de halve finales voor de landstitel, maar tegen wie ze spelen kan nog alle kanten op, ook al omdat gedoodverfd kampioen VTV zondag tegen Westa weer maar met twee spelers kwam opdagen en daardoor twee punten verspeelde. Op 29 oktober gaat SKF naar Wessem om zich tegen Westa bij de beste vier te tafeltennissen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55