Emanuel Martins Ferreira
Emanuel Martins Ferreira picture art of tabletennis

SKF-heren hengelt weer puntje binnen in Hattem: ‘Doel is om punten te sprokkelen tegen sterkere teams’

Tafeltennis

VEENENDAAL Het herenteam van SKF heeft weer een puntje ‘gesprokkeld’ in de eredivisie. In Hattem speelde het trio zeker niet slecht, maar was Smash’70 met 6-1 toch een maatje te groot.

In Laurens Tromer heeft Smash een international in huis en dus ook een van de beste spelers van Nederland. Hij pakte dan ook de volle mep in Hattem door zijn singles en dubbel te winnen. Dicky de Jong en Emanuel Martins Ferreira verkochten hun huid echter duur, meldt De Jong. ,,Emanuel en ik spelen echt heel goed, maar Tromer is gewoon een maatje te groot voor ons.” Martins Ferreira wint nog wel een game, ruim zelfs met 11-1, maar heeft weinig kans in de andere games.

‘GEGOOCHELD’

De punten zaterdag moesten komen van kopman Floris Zur Muhlen. SKF had volgens De Jong ‘gegoocheld met de opstelling’ zodat Zur Muhlen tegen de mindere spelers zou tafeltennissen. Tegen Lode Hulshof pakt hij met 3-2 de winst, maar de jonge en talentvolle Brent Ronde is net met 3-2 te sterk. De Jong: ,,Floris komt met 2-1 voor, maar daarna miste Brent niets meer en verlies je de partij.”

Ronde wint ook van Martins Ferreira en De Jong verliest vrij kansloos met 3-0 van Hulshof en ook de dubbel gaat overtuigend naar Smash. Zo pakt SKF een punt tegen een sterke tegenstander en dat is ook het doel zegt De Jong. ,,We willen punten sprokkelen tegen sterkere teams en dan in volgende wedstrijden wat meer punten pakken. Dat wordt (op 28 oktober) nog lastig tegen Taverzo 1, de uitgesproken titelkandidaat. Maar de week erop tegen Hilversum hopen we te strijden en hen voor te blijven.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00