Brenda Vonk (Archieffoto)
Brenda Vonk (Archieffoto) picture art of tabletennis

Belangrijke zege SKF in strijd om bovenste drie plekken eredivisie: ‘Vooraf getekend voor deze uitslag’

Tafeltennis

VEENENDAAL SKF-dames heeft goede zaken gedaan in de strijd om de play-offplekken voor de halve finale van de voorjaarscompetitie. In eigen zaal werd Dozy Den Helder/Noordkaap met 4-3 verslagen. Vorig seizoen was Den Helder in eigen huis nog met 5-2 te sterk.

door Rick Praamstra

Melanie Bierdrager begint de dag met een eenvoudige overwinning op de jonge Tanya Misconi, waarna Xijin Zheng net niet de ervaren Ana Gogorita verslaat. Speelster Brenda Vonk zag dat het aanstormend talent goed meekwam. ,,Ze heeft een goede pot gespeeld, maar ze maakte wat onnodige fouten in de vijfde game. De ervaring van Ana gaf de doorslag.”

Vonk wint haar twee singlepartijen, een beetje tot haar eigen verrassing. ,,Ik had getekend voor één pot, maar win er twee. Tegen Tanya komt ik 2-1 voor, maar sta ik in de vierde game 5-1 achter. Ik dacht het een vijfsetter zou worden, maar ik draai hem toch nog om en win die game met 11-6. Zij had moeite met mijn service, daar kan ik nog veel mee tegen jonge meiden.”

GEEN VUIST MAKEN

Van Yoeke Gunsing wint Vonk afgetekend met 3-0. Bierdrager kent een lastige wedstrijd tegen Gogorita waarin ze geen game pakt en geen vuist kan maken. Vonk: ,,Melanie en Ana kennen elkaar goed; ze hebben samengespeeld bij Den Helder. De speltype van Melanie ligt haar goed. Ze wist precies wat ze moest doen. Xijin speelt sneller en dan komt Ana snelheid tekort. Melanie speelt trager en dan heeft ze meer grip op haar backhand.”

Xijin haalt het winnende punt binnen via een 3-1 zege op Gunsing, de dubbel gaat naar Den Helder, waardoor SKF met 4-3 de tweede competitiewedstrijd wint. Het team is uiteraard blij met de zege, vertelt Vonk. ,,Het is een mooi resultaat. We richten ons op de derde plek en dan werkt deze zege goed mee. We zouden getekend hebben voor deze uitslag.”

Volgende week ontvangt SKF landskampioen VTV. ,,Zij zijn in de breedte heel sterk. Het zal punten sprokkelen worden. We zijn blij als we twee punten pakken.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00