Dicky de Jong (Archieffoto)
Dicky de Jong (Archieffoto) picture art of tabletennis

SKF-heren in Noord-Groningen hard onderuit in openingsduel eredivisie: ‘We missen nog wat ervaring’

Tafeltennis

VEENENDAAL In Noord-Groningen hebben de tafeltennismannen van SKF hard kennis gemaakt met de eredivisie. Klimaatgroep Stars gunde de Veense tafeltennissers geen punt en won dus afgetekend met 7-0.

door Rick Praamstra

Het lijkt een kansloze nederlaag in Middelstum, maar volgens speler Dicky de Jong deed SKF goed mee. ,,We komen in veel games tot 7-7 of 8-8, maar daarna ging het steeds fout. Daar mis je net wat eredivisie-ervaring.”

De Groningers hebben een sterk team met onder ander meervoudig Nederlands kampioen bij de vrouwen Shuohan Men en de Fransman Alexis Douin. De Franse speler verslaat in de eerste partij Pieter van den Berg in drie games, waarin in de tweede game de SKF’er goed mee kan en verliest met 11-9. Floris Zur Muhlen speelt vervolgens een spannende pot tegen Colin Rengers. De Jong: ,,Floris staat met 2-0 achter en de derde game met 9-6, maar wint de game en komt terug tot 2-2. In de vijfde game verliest hij nipt met 12-10. Floris kreeg geen matchpoint, maar speelde prima. Het was net niet.”

STEEDS NET NIET

De Jong delft met 3-1 het onderspit tegen Men. ,,Ik vergeet de derde game te winnen en verlies deze nog met 11-8. Het was typerend voor de dag: we komen als team goed mee, maar het was dus steeds net niet.” Ook de andere vier partijen weet Klimaatgroep Stars te winnen.

Ondanks de ruime nederlaag, zit het team volgend De Jong niet in zak en as. ,,De motivatie is prima. We strijden hard met elkaar en trainen hard. In de volgende wedstrijd staan we er weer.” Over twee weken wacht aan de Wageningselaan Taverzo 2 uit Zoetermeer.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45