Dicky de Jong (Archieffoto)
Dicky de Jong (Archieffoto) picture art of tabletennis

SKF-heren in Noord-Groningen hard onderuit in openingsduel eredivisie: ‘We missen nog wat ervaring’

Tafeltennis

VEENENDAAL In Noord-Groningen hebben de tafeltennismannen van SKF hard kennis gemaakt met de eredivisie. Klimaatgroep Stars gunde de Veense tafeltennissers geen punt en won dus afgetekend met 7-0.

door Rick Praamstra

Het lijkt een kansloze nederlaag in Middelstum, maar volgens speler Dicky de Jong deed SKF goed mee. ,,We komen in veel games tot 7-7 of 8-8, maar daarna ging het steeds fout. Daar mis je net wat eredivisie-ervaring.”

De Groningers hebben een sterk team met onder ander meervoudig Nederlands kampioen bij de vrouwen Shuohan Men en de Fransman Alexis Douin. De Franse speler verslaat in de eerste partij Pieter van den Berg in drie games, waarin in de tweede game de SKF’er goed mee kan en verliest met 11-9. Floris Zur Muhlen speelt vervolgens een spannende pot tegen Colin Rengers. De Jong: ,,Floris staat met 2-0 achter en de derde game met 9-6, maar wint de game en komt terug tot 2-2. In de vijfde game verliest hij nipt met 12-10. Floris kreeg geen matchpoint, maar speelde prima. Het was net niet.”

STEEDS NET NIET

De Jong delft met 3-1 het onderspit tegen Men. ,,Ik vergeet de derde game te winnen en verlies deze nog met 11-8. Het was typerend voor de dag: we komen als team goed mee, maar het was dus steeds net niet.” Ook de andere vier partijen weet Klimaatgroep Stars te winnen.

Ondanks de ruime nederlaag, zit het team volgend De Jong niet in zak en as. ,,De motivatie is prima. We strijden hard met elkaar en trainen hard. In de volgende wedstrijd staan we er weer.” Over twee weken wacht aan de Wageningselaan Taverzo 2 uit Zoetermeer.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 5 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 22 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl gisteren
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55