Afbeelding
@tedxmedia

SKF wil presteren in verkleinde eredivisie: ‘Ervaring zal de doorslag geven’

Tafeltennis

VEENENDAAL Nadat de tafeltennisvrouwen van SKF vorig seizoen strandden in het zicht van de haven van de eredivisie-finale, hijst het nu de zeilen voor een nieuw seizoen. Aanstaande zaterdag speelt het haar eerste thuiswedstrijd tegen Scylla en de verwachtingen zijn hoog. Zeker met de terugkeer van oud-international Carla Nouwen en de veelbelovende Melanie Bierdrager: ,,Onze ervaring zal de doorslag gaan geven’’, aldus de gedreven SKF-speelster Brenda Vonk.

door Siem van Eck 

Een prima seizoen draaide SKF seizoen jaar in de eredivisie. Het kampioenschap doemde soms op aan de horizon maar op het moment van de waarheid liet het team hier en daar nog wat steken vallen. Dit seizoen spelen ze opnieuw tegen oude bekenden: DHC, Westa, VTV, Den Helder en Scylla. Wat opvalt is dat dit jaar er enkel zes teams meespelen in plaats van acht, dat maakt de competitie interessant: ,,Onze competitie bestaat dit moment uit allemaal sterke teams”, vertelt Vonk. 

DRIEHOEKJE ,,De mindere teams van vorig jaar zijn gedegradeerd. Daarom spelen we dit seizoen allemaal een keer tegen elkaar. VTV en Den Helder zullen opnieuw onze twee grootste concurrenten worden. VTV is de huidige landskampioen en dat team is nagenoeg hetzelfde gebleven. Den Helder is in de breedte iets minder sterk geworden omdat Shuohan Men, de nummer één van Nederland, daar weg is. Alleen die meiden in dat team zijn ook in opkomst. Dus ik verwacht opnieuw dat dit driehoekje de dienst zul gaan uitmaken. Toch zijn Scylla en Westa goede outsiders waar we wel rekening mee moeten gaan houden.”Wij worden najaar- en landskampioen

TEVREDEN ,,Vorig jaar hebben we een prima seizoen gedraaid. Uiteindelijk hadden we de halve finale tegen VTV ook kunnen winnen. Onze doelstelling was de halve finale dus daar kunnen we tevreden mee zijn. We hebben er met het team van vorig jaar uitgehaald wat erin zat.’’

STELLIG En wat zit er dit jaar in? ,,De tijd van doelstellingen heb ik zelf een beetje gehad. Ik ben natuurlijk al wat ouder. Het gaat nu vooral om de jongere meiden in ons team. Dus ik heb aan hen gevraagd wat het doel is van aankomend seizoen. Zij waren daarin heel stellig en zeiden: ‘Wij worden najaars- en landskampioen’. Ik durf dat zelf niet uit te spreken maar zij wel. Toch zijn we wel in de breedte sterker geworden met de komst van Carla Nouwen, en Melanie Bierdrager doet niet voor haar onder. Daardoor hebben we zeg maar twee sterke kopvrouwen. En Xijin Zheng, het jonkie in ons team dat ruim twintig uur per week traint, het is aan haar om haar plek te gaan veroveren.”

Aankomende zaterdag zal SKF starten in een thuiswedstrijd tegen één van de outsiders: Scylla. Ondanks dat het team voldoende vertrouwen heeft, verloor het vorig jaar de eerste wedstrijd tegen Scylla met 5-2: ,,In de begin van de competitie is het altijd even aftasten hoe het gaat. Al is dat bij ieder team zo. We hebben de afgelopen tijd netjes getraind en we zijn fit voor het aankomende seizoen’’, eindigt Vonk.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 20 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag gisteren
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30