Het volledige team samen
Het volledige team samen SKF tafeltennis

SKF zal boven zichzelf uit moeten stijgen tegen VTV in halve finale

Tafeltennis

VEENENDAAL Op 14 mei spelen de tafeltennisvrouwen van SKF de halve finale om de landstitel in eigen huis. Het doel om thuis te kunnen spelen en daar een groot feest te kunnen gaan bouwen is bereikt na het behalen van het benodigde punt tegen VTV. Het team verloor vrijdagavond met 1-6 maar dat was voldoende: ,,Nu zullen we boven onszelf uit moeten gaan stijgen’’, aldus speelster Brenda Vonk.

door Siem van Eck

,,We verwachten dat we in de halve finale tegen VTV spelen. Het enige dat die situatie nog kan veranderen is als Den Helder volgende week nog twee punten laat liggen en dan zouden wij eerste worden. Alleen zij spelen volgende week tegen Tanaka en dat is eigenlijk met zekerheid een 7-0 voor Den Helder. Daarnaast spelen ze nog tegen Westa maar ik verwacht niet dat ze daar twee punten verspelen. Als ze twee punten laten liggen zal dat voor ons mooi meegenomen zijn want dan spelen we tegen Scylla. Op dit moment is VTV te sterk voor ons, dat laat ook de stand van afgelopen vrijdag zien.’’

In de halve finale spelen beide team in plaats van de reguliere zeven games er nu vier: ,,Dat geeft ons een voordeel omdat we dan de positie van VTV kunnen bepalen en een beetje kunnen kijken wie tegen wie speelt. Het kan een hele leuke pot worden, maar we kunnen er ook met 0-4 afgaan. Wij zijn duidelijk de underdog. Het zou verrassend zijn als wij van hen winnen. De sterkste speelster van VTV is Dong Li en geen van ons heeft kans tegen haar. We staan dus eigenlijk al 0-2 achter. Een omgekeerde wereld is als we spelen tegen Scylla, dan is Scylla de underdog. Dan is de kans een stuk groter dat we de winst binnenhalen’’, eindigt Vonk.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 4 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 12 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 14 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 16 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 17 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 19 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22