Afbeelding
Team SKF

Melanie Bierdrager tweede op het NK tafeltennis

Tafeltennis

VEENENDAAL Op het Nederlands kampioenschap tafeltennis heeft speelster Melanie Bierdrager van SKF zilver gepakt tijdens de mixed-dubbel. Bierdrager speelde samen met Nolan Schultz van TTV Hilversum. Het duo verloor van Dobrila Jorguseska en Kas van Oost. SKF meldde vanmorgen al op Facebook dat Bierdrager ,,hoopte dit jaar haar beste prestatie ooit neer te zetten”. Nu neemt ze de zilveren plak mee richting Veenendaal. 

Meer SKF-spelers en -speelsters deden mee aan het NK. Marlotte Staps, teamgenoot van Bierdrager, speelde in het mixed dubbel met SKF-speler Peter van Iwaarden. Zij verloren in de achtste finales. Staps speelde in het het damesdubbel samen met Bierdrager, waarin werden ze in de kwartfinales uitgeschakeld. En in het enkelspel klopte Staps Bierdrager, maar verloor uiteindelijk in de kwartfinale van Amber van de Velde. Die speelster had een ronde eerder gewonnen van Brenda Vonk. In het dubbelspel speelde Vonk samen met haar voormalige teamgenoot Tali Cohen. Daarbij was de kwartfinale het eindstation. 

Jacintha de Hoop speelde samen met Sanne de Hoop sterk in het damesdubbel. Daarin bereikten ze de halve finale waarin ze uiteindelijk verloren van de latere winnaars. In het enkelspel haalde De Hoop de tweede ronde, waarin voormalig SKF-speelster Tali Cohen te sterk was. Cohen bereikte overigens in het enkelspel de kwartfinale.

Xijing Zheng verloor in het mixed dubbel en het damesdubbel in de eerste ronde. In het enkelspel was de tweede ronde haar eindstation, waarin ze verloor van de latere finaliste Sanne de Hoop.

Peter van Iwaarden speelde in het herendubbel met SKF-teamgenoot Pieter van den Berg. Ze wonnen de eerste ronde maar gingen vervolgens in de tweede ronde onderuit. In het enkelspel ging Van Iwaarden in de eerste ronde onderuit. Van den Berg haalde in het enkelspel wel de tweede ronde maar verloor daarin van Colin Rengers.

Dicky de Jong verloor bij het mixed dubbel en het heren dubbel in de eerste ronde maar haalde in het enkelspel wel de tweede ronde door te winnen van Mark Smith. In de tweede ronde was Jochem de Hoop te sterk voor De Jong.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 3 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 8 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 9 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend gisteren
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00