Afbeelding
Ted Walker

90-jarige Nico van Manen al 70 jaar lid van tafeltennisvereniging SKF

Tafeltennis

VEENENDAAL Het was feest dinsdagmiddag bij SKF ‘tafeltennis overdag’. Nico van Manen, één van de leden van de club, werd onlangs 90 jaar oud en is inmiddels 70 jaar lid van de Veense tafeltennisvereniging. ,,Een prachtige leeftijd en een enorm lang lidmaatschap. Dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan”, zegt Ben van Kesteren, eveneens lid van SKF en het aanspreekpunt van tafeltennis overdag.

door Ted Walker

De groep tennist iedere dinsdag van half twee tot vier uur en op donderdag van half tien tot twaalf uur. Halverwege de training is het tijd voor een versnapering en een half uurtje ‘slap ouwehoeren’, zoals Van Kesteren dat zo heerlijk ‘met de voeten op aarde’ omschrijft. Maar dinsdag stond er iets anders op het menu tijdens de pauze; tompoucen, koffie, speeches en een mooie bos bloemen. O, en zoenen, die stonden op verzoek ook op het menu. Maar daarover later meer. 

SPEECH ,,Beste mede-sporters, we hebben een unicum in de club en bij tafeltennis overdag”, zo begon Ben van Kesteren zijn korte speech. ,,Nico van Manen is 18 juli jongstleden 90 jaar geworden. Ik hoor daarbij net van zijn vrouw dat zij binnenkort ook nog eens zestig jaar getrouwd zijn. Ik hoop dat jullie nog heel lang in goede gezondheid samen mogen zijn en dat ik Nico hier over tien jaar nog steeds tegen kom.”

OUDSTE TAFELTENNISSER Die uitspraak vond bijval bij de overige sporters en de vrouw van Nico die er aan toevoegde dat Nico van plan is om 100 te worden. Een applaus voor de jarige volgde, met daar aan toegevoegd het traditionele ‘lang zal hij leven’. Bij het uitsterven van de laatste uit volle borst gezongen klanken nam Gina Poolen, bestuurslid van SKF, het woord. ,,Negentig jaar oud. Ik denk dat je niet alleen de oudste van de club bent maar ook de oudste tafeltennisser van het land”, zo zei ze. ,,Van harte gefeliciteerd, bij deze namens de leden een mooie bos bloemen. En die tien jaar waar Ben het over had, ik denk dat we daar maar voor moeten tekenen”, sprak Gina haar hoop uit.

Dank je wel hè, ik hou ervan

KUSJES ,,Ik doe mijn best”, reageerde de jarige. ,,Ik moet zeggen dat mijn vrouw er wel voor zorgt dat ik gezond blijf”, voegde hij daar vol liefde aan toe. ,,Dit is zo’n moment waar even een kusje bij hoort”, stuurde de fotograaf het moment. ,,Wij zijn daar niet zo van hoor”, reageerde mevrouw Van Manen vlot. Maar ze had de woorden nog niet uitgesproken of haar man keek haar lief aan en gaf haar vol passie een kus. ,,Hè, dat ging net te snel, nog even één keer alstublieft”, grapte de fotograaf. Nico pakte zijn vrouw nog eens beet en bracht zijn liefde met zijn lippen aan haar over, waarna hij zich tot de fotograaf wendde en met een brede glimlach zei: ,,Dank je wel hè, ik hou er van.”

60 JAAR GETROUWD Als laatste nam Nico zelf het woord. Hij vertelde over hoe hij ooit begon bij Climax, zoals SKF in den beginne heette, en dat hij later in het eerste team terecht kwam in de plaats van zijn broer. Met dat team, Nico speelde er een jaar of twee in, heeft hij het met zijn maten van toen tot de overgangsklasse geschopt. ,,Op een gegeven moment speelde één van mijn vrienden ook bij onze vereniging en die kreeg verkering. En dat meisje had een vriendinnetje. Een meisje van 16 jaar en ik was al 24 jaar oud. Dat meisje en ik vonden het leeftijdsverschil wel erg groot. Maar we verloren elkaar niet uit het oog en toen Marijke 18 jaar werd, Nico wijst bij het uitspreken van zijn woorden naar zijn echtgenote, hebben we toch de stap gewaagd om samen verder te gaan. We zijn uiteindelijk op 2 februari 1962 getrouwd en dat houdt dus inderdaad in dat we over een maand of vijf, en wel op 2 februari 2022 (2-2-’22) 60 jaar getrouwd zijn. Ik wil jullie bedanken voor de belangstelling die jullie hebben getoond voor mijn negentigste verjaardag. Ik had niet verwacht dat er veel mensen zouden zijn vandaag, aangezien het een periode van vakantie is. Bedankt voor de prachtige bos bloemen en nu gaan we genieten van een gebakje heb ik begrepen”, eindigde Nico van Manen zijn moment.

FANTASTISCHE GROEP ,,Dit is dus wat we het niet zomaar voorbij wilden laten gaan”, legt Ben van Kesteren nog voor het sluiten van de markt uit. ,,We hebben een fantastische groep bij tafeltennis overdag. Iedereen is welkom. We kijken niet naar leeftijd, kleur of hoe goed je bent. Het gaat om de gezelligheid. We hebben een lief en leed pot, als iemand ziek is dan krijgt diegene een attentie. Het is echt gezellig op de dinsdag bij SKF. Nico is alles bij elkaar al 70 jaar lid waarvan 26 jaar bij tafeltennis overdag en verdiende het om in het zonnetje te staan”, deelt Ben van Kesteren tot besluit zijn gevoel.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02