Afbeelding
Ted Walker

Kopvrouw Carla Nouwen verlaat Veenendaal na negen seizoenen: ‘Het ligt niet aan SKF’

Tafeltennis

VEENENDAAL Met pijn in haar hart heeft Carla Nouwen besloten tafeltennisvereniging SKF te verlaten. De kopvrouw gaat bij WRW Kleve in de Duitse competitie spelen om zo nog te kunnen genieten van topniveau. ,,Deze beslissing is misschien wel noodgedwongen gemaakt. Door de tafeltennisbond vertrekken er zoveel vrouwen uit de eredivisie dat voor mij daar geen uitdaging meer ligt.”

door Jeroen van der Veer

Toch is de oud-international zich ervan bewust dat de sport meer is dan alleen het spelletje. De gezelligheid, de vriendschappen, de sfeer: eigenlijk is alles in Veenendaal aanwezig om daar haar carrière af te sluiten. Niemand had dan ook verwacht dat deze beslissing werd gemaakt en dat Nouwen na 9 jaar de club verlaat. ,,Het ligt ook écht niet aan SKF of aan mijn teamgenoten.”

VERDER KIJKEN De bond is bezig met een nieuwe competitie-opzet en doordat maar weinig speelsters daar vertrouwen in hebben, verlaten veel dames de eredivisie voor een buitenlands avontuur. Dat gaat Nouwen nu ook doen, want volgend seizoen speelt ze haar partijen in Duitsland. ,,Door de coronacrisis en de bond ben ik gaan nadenken over mijn toekomst. Ik heb een jong gezin en straks, als ze groter zijn, gaan ze ook sporten en daar wil ik bij aanwezig zijn. Nu kan ik dus nog tafeltennissen op hoog niveau. Als dat niet in de eredivisie kan, moet je verder kijken.”

FANTASTISCHE TIJD Toch was het een lastige keuze. Rationeel was ze er wel over uit dat vertrekken de enige optie was, maar emotioneel gezien..... ,,Ik ben negen jaar actief geweest bij SKF en heb er een fantastische tijd gehad. Niemand wist van mijn twijfel en daarom reageerde iedereen best overdonderd. Ze begrepen het wel, maar ze waren er niet blij mee. Logisch, want het is nogal wat als je kopvrouw vertrekt.”

Niemand wist van mijn twijfel en daarom reageerde iedereen best overdonderd

HEEL MOEILIJK Vooral Brenda Vonk, de oudgediende in de damesploeg, had het moeilijk met de keuze van Nouwen. ,,Begrijpelijk”, aldus de speelster die ooit jarenlang hét talent van Nederland was. ,,Brenda en ik hebben veel meegemaakt en ik vond het écht heel moeilijk haar dit te vertellen. Ze begreep het uiteindelijk wel, maar was erg teleurgesteld. Dat had ik ook verwacht en daarom was het besluit zo lastig. Toch moest ik in dit geval voor mijzelf kiezen: ik wil geprikkeld worden, topsport ervaren en uitgedaagd worden. Dat gebeurt, mede door het handelen van de bond, niet meer in de eredivisie.”

NOG TE LEUK Met een knoop in haar maag, belde Nouwen iedereen binnen SKF. De trainer, speelsters, sponsoren, bestuursleden... het waren geen gemakkelijke telefoontjes. Toch is ze opgelucht dat het nu wereldkundig is: ,,Dat geeft rust. En... zeg nooit ‘nooit’. Ik hoop dat de SKF-deur openblijft... maar voor nu is dit gewoon de juiste beslissing. Het waren negen fantastische jaren, heb echt vriendinnen gemaakt... maar ik vind het spelletje nog té leuk om niet meer uitgedaagd te worden.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 22 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45