Carla Nouwen weet zich fel terug te knokken in de wedstrijd.
Carla Nouwen weet zich fel terug te knokken in de wedstrijd. @tedxmedia

SKF-dames pakken net niet door in ‘50/50-duels’ en verliezen in eigen huis: ‘Op een goede dag kans groter dat je wint’

Tafeltennis

VEENENDAAL De tafeltennisvrouwen van SKF zijn tweede fase van de voorjaarscompetitie gestart met een nederlaag in Veenendaal: 3-4. VTV was net wat sterker in de ’50/50-duels’.

door Rick Praamstra

Het is vier maanden na de geboorte van dochter June en Carla Nouwen weet nog steeds niet precies hoe goed haar niveau weer is. Maar dat ze zich weer kan meten met de eredivisietop is na het duel tegen VTV wel duidelijk. Nouwen wint haar individuele partijen én de dubbel met Xiing Zheng. En pakt zo drie punten voor haar ploeg.

BOVEN VERWACHTING

Haar zeges noemt Nouwen ‘boven verwachting’. ,,Ik had niet verwacht dat ik vandaag twee potten zou winnen. Ik merk in de trainingen wel dat mijn niveau hoger wordt, ik fysiek beter wordt en dat het ritme terugkomt.”

Nouwen wint haar partijen tegen Sanne de Hoop en Emma van der Zanden. Tegen De Hoop maakt ze in de eerste game nog wat fouten en verliest deze, daarna pakt ze door en wint ze met 3-1. ,,Ik verloor de eerste game door slordigheidsfoutjes, maar zei tegen (coach) Rini (Kling) wel dat ik in principe ok speelde en zei tegen hem dat ik zou proberen om dichtbij te blijven. Ik win ‘m vervolgens met 3-1.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Rinie Kling praat met Carla Nouwen na haar eerste game die niet lekker liep - @tedxmedia

VARIATIE SERVICE

Van der Zanden heeft geen grip op de servicevariatie van Nouwen en de SKF’er weet wel raad met de spinballen van de VTV’er. Melanie Bierdrager en Xijin Zheng verliezen allebei hun partijen. Veterane Dong Li wint met 3-0 van ze en dat is volgens Nouwen geen verrassing. ,,Zij is een van de beste speelsters in de Nederlandse competitie. Zij is een verdedigende speelster en dat zijn velen in Nederland niet gewend. Er wordt ook niet veel op getraind. Als je dat niet gewend bent, is het moeilijk om een manier te vinden om haar te verslaan.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Melanie Bierdrager komt niet in haar spel en kijkt moedeloos naar de zijkant. - @tedxmedia

Kansen liggen er voor Bierdrager wel tegen Sanne de Hoop. In een duel waar de kansen regelmatig keren, is De Hoop in de vijfde game net te sterk (12-14). ,,Melanie weet een achterstand goed om te buigen in een 7-4-voorsprong in de vijfde game, maar dan verliest ze heel pijnlijk. Bij de voorsprong wist ze net niet door te drukken. Het waren niet eens verkeerde rally’s. Een bal valt dan net wel of net niet goed.”

50/50

Zheng heeft niet haar beste dag en verliest ook van Van der Zanden (1-3). Nouwen: ,,Xijin en Melanie spelen tegen Sanne en Emma 50/50-partijen. Op een goede dag is dan de kans groter dan je wint. Het is jammer dat ze de partijen verliezen.”

VTV staat nu twee punten voor op SKF. Volgende week gaat het team naar De Helder en een week later spelen VTV en Den Helder tegen elkaar. Dan is duidelijk tegen wie SKF speelt in de halve finale om de voorjaarstitel. VTV, Den Helder, Scylla of Westa. Nouwen: ,,Tegen Den Helder gaan we ons best doen en we zien dan wel tegen wie we moeten in de halve finale. Dan gaan we nog één keer vlammen.”

Melanie Bierdrager komt niet in haar spel en kijkt moedeloos naar de zijkant
Rinie Kling praat met Carla Nouwen na haar eerste game die niet lekker liep
advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 18 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30