Afbeelding
Erik de Heer

‘Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023’

Survival

VEENENDAAL Ruim 2000 atleten stonden dit weekend aan de start van de Hang On Run. Organisator Erik de Heer van Hang On heeft genoten van het weekend. ,,De Survivalrun Bond Nederland had alle wedstrijdlicentie runs uit de landelijke competitie toegewezen aan Hang On en dat betekende heel veel spannende wedstrijden in diverse categorieën. Daarnaast waren er internationale categorieën en koppels elkaar mochten helpen.”

De langste afstand ging over een parcours van 21 kilometer met daarin 121 hindernissen. Jesse de Heer wist deze uitputtingsslag overtuigend te winnen in een tijd van 2:08.18. ,,Het was niet mijn beste race vanwege de griep die ik deze week had, maar ik heb genoten van onze mooie maar zware race.” Op de tweede plaats eindigde Maarten Heerkens in een tijd van 2;17.57, vlak voor Thom van Cappellen die derde werd. Florence van Helten wist deze lange afstand bij de dames te winnen in een tijd van 3:05.37. Jora Steennis en Lisan de Vries werden tweede en derde.

De middellange survivalrun was 12 kilometer lang en had 85 hindernissen. Erik de Heer: ,,In deze categorie was het een spannende strijd gezien de top 3 in iets meer dan een minuut van elkaar finishten. Roël Joles wist te winnen in een tijd van 1:21.39. Kick Woltering en Jelmer Oudenaller werden tweede en derde. Dominique Blom won bij de dames in een tijd van 1:38:10. Op de tweede plaats kwam clubgenote Valerie Giesberts over de finish en Ellis Jager werd derde.

INTERNATIONAAL KLASSEMENT

,,Op de 5 en 12 kilometer afstanden deden atleten mee uit Groot Brittannië, Denemarken, Tsjechië, Italië, Polen, Duitsland, België en Nederland. Stijn Lagrand wist beide afstanden te winnen voor Jonas Dresscher uit Denemarken. Derde plaatsen waren er voor David Blankenburg (5km) en Lennart Schots (12km) uit België. Sandra van Dijk wist eveneens tweemaal te winnen gevolgd door twee dames uit Denemarken en Engeland. Bij de jeugd 12km (zonder lastlopen) wist Teije van der Kooij te winnen voor clubgenoten Ruben Lesterhuis en Sander Nihof. Liv Cristensen uit Denemarken won bij de meisjes.”

De 8 kilometer korte survivalrun, met 78 hindernissen, werd gewonnen door Joey Bakker uit Arnhem 58:04 voor Jelmer Oudenaller en Mathijs Kimmel. Bo de Groot uit Veenendaal won bij dames 1:11.29 voor Helena Schuster uit Duitsland en Lorin te Woerd. De 8 kilometer bij de jeugd werd gewonnen door Teije van der Kooij uit Doorn in 54:39 voor Leon Fredriks en clubgenoot Niels Bouwmeester. 

Klik hier voor alle uitslagen.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 11 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 15 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03