De vuisten gaan de lucht in, de titel is binnen voor Jesse de Heer.
De vuisten gaan de lucht in, de titel is binnen voor Jesse de Heer. Collectie Jesse de Heer

Jesse de Heer Nederlands Kampioen op de korte survivalrun; zilver voor Bo de Groot

Survival

VEENENDAAL Veenendaals succes bij het Nederlands Kampioenschap korte survivalrun zondag. Jesse de Heer pakte de winst bij de mannen en mocht zich kronen tot Nederlands Kampioen. Bij de vrouwen werd Bo de Groot tweede.

De Heer finishte in de Achterhoek ruim anderhalve minuut voor nummer twee Thom van Cappellen en daar weer ruim anderhalve minuut achter werd Joey Bakker derde. Maar het was zeker geen ‘walk in the park’ blikte Jesse de Heer terug. ,,Hoewel het doel natuurlijk duidelijk was, was het geen gemakkelijke overwinning. Ik moest heel hard werken om Joey en Thom niet kwijt te raken op de hindernissen.”

Toch pakte hij de winst. ,,Ik won de race op uithoudingsvermogen. Ik kon aan het einde nog net even een push maken”, aldus De Heer. En die was zijn concurrenten te machtig waardoor de Nederlandse titel korte survivalrun voor de Veenendaler was. ,,Ik ben heel blij dat ik de titel gepakt heb.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Jesse de Heer toont trots zijn gouden medaille. - Collectie Jesse de Heer

BO DE GROOT

Bij de vrouwen was het zilver voor de Veenendaalse Bo de Groot, ze finishte 45 seconden achter winnares Elsa Rijpstra. Hang-On atlete Florence van Helten werd derde.

Dat De Groot een podiumplek zou gaan halen leek tijdens de wedstrijd helemaal geen uitgemaakte zaak. Ze legt uit: ,,Ik had een goeie swing bij de touwen en kon achter de eerste mannen het startterrein verlaten. Maar toen na tien meter Elsa met een enorme snelheid voorbij kwam, kon ik helemaal niet aanhaken.” De Groot kwam in het gedrang terecht en moest de koploopster verder laten gaan. Haar achterstand was op een gegeven moment een kleine minuut.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Het podium bij de vrouwen, met Bo de Groot links naast winnares Elsa Rijpstra en rechts Florence van Helten. - Collectie Bo de Groot

,,Bij een slinger greep ik vervolgens mis waardoor ik van anderhalve meter op mijn rug viel. Dat deed wel even flink pijn”, aldus De Groot. Ze kon verder, maar de achterstand was meteen opgelopen tot 3,5 minuut. ,,Ik heb gewoon in mijn eigen tempo gelopen en geprobeerd de pijn een beetje te vergeten. Bij de laatste combi zat er zelfs een verschil van 5 minuten tussen mij en Elsa. Hierna een goed stammetje gekozen en goed gehakt, nog even aanzetten naar de finish toe en ineens hing Elsa nog in de eindhindernis.” De Groot zette nog even goed door en kwam uiteindelijk dus als tweede over de finish.

HANG ON

Behalve het goud van De Heer en het brons van Van Helten, was er nog meer succes voor Hang On in Neede. Martijn Bloem pakte de titel bij veteranen 40+ en Sandra van Dijk pakte bij de 40+ het zilver achter Lenneke van der Heiden.


Bij de laatste hindernis is het duidelijk, Jesse de Heer pakt de Nederlandse titel korte survivalrun. - Collectie Jesse de Heer

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00