Afbeelding
Collectie Bo de Groot

Gemengde gevoelens Bo de Groot na WK OCR: medaille en diskwalificatie

Survival

VEENENDAAL Bo de Groot kijkt met gemengde gevoelens terug op het wereldkampioenschap OCR in België. De Veenendaalse pakte vrijdag in haar agegroup brons op de short course en sloot zondag met een tevreden gevoel af in de teamrace, maar ze kende daar tussenin ook een loodzware zaterdag waarbij ze gediskwalificeerd werd.

Voor de Groot was de short course op vrijdag weer de eerste wedstrijd na de zomervakantie en na haar herstel van een voetblessure. Ze ging dan ook zonder verwachtingen de wedstrijd in. ,,De wedstrijd ging goed, ik haalde de hindernissen allemaal in één keer en hield de focus.”

VOORDEEL DOOR PENALTY

Maar net als Jesse de Heer had ook De Groot moeite met de gang van zaken op het WK. ,,Bij de laatste hindernis werd ik opeens ingehaald terwijl ik de hindernis volledig deed (en haalde) en de dame hier haar bandje knipte. Ze koos bewust voor een penalty, omdat dit sneller was dan de hindernis volbrengen. Hierdoor kwam ik nog net voor haar over de finish, maar doordat ze later gestart was ben ik toch net na haar geëindigd. Uiteindelijk was er nog iemand uit een andere wave sneller en hierdoor ben ik als derde geëindigd. Ik ben tevreden over mijn prestatie, maar niet tevreden over de wedstrijd. Het zou niet zo moeten zijn dat het doen van een penalty sneller is dan het doen van de hindernis.”

OOK MAAR EEN MENS

Op de tweede WK-dag stond voor De Groot de standard course op het programma, een loodzware wedstrijd over 15 kilometer. Het begin ging goed, maar toen begonnen de problemen. De Groot miste de kracht in haar handen en dat koste haar twee bandjes. Ook kreeg ze last van haar voet. ,,Doordat ik niet kon vertrouwen op mijn handen zat ik hiermee in mijn hoofd en na een tijdje begon ik toch maar aan de laatste hindernis. De bewegende dip bar. Vrijdag ging dit maar net goed maar deze keer zakte ik door mijn armen en kon ik niet meer omhoog komen waardoor ik mijn bandje moest knippen en hier verloor ik helaas mijn laatste bandje. Ik baalde enorm en zat er helemaal doorheen. Mijn ouders waren er gelijk om mij te steunen en zo kwam er een Engels meisje die mij erdoorheen hielp omdat die ook alle bandjes kwijt was. Samen naar de finish. Na de laatste hindernis moest je nog laser schieten. Dit ging verrassend goed en zo wilde ik naar de finish rennen, maar ging ik in de laatste bocht door mijn enkel. Letterlijk net voor de finish ben ik gevallen en door alle emotie kon ik niet gelijk opstaan. Na een tijdje ging het gelukkig wel weer. Helaas dus wel een diskwalificatie. Dit laat ook maar weer zien dat ook ik mens ben en niet altijd en overal kan winnen.”

SNELSTE TIJD

Met een ingetapete enkel, spierpijn van de dag ervoor en zonder verwachtingen ging De Groot op zondag samen met Jesper Rijneker en Mathijs Kimmel van start bij de recreatieve teamrace. ,,Van de drie hindernissen die ik zaterdag niet gehaald had, zaten er zondag twee niet in en de laatste dip bar wel. Ik was een beetje bang, maar wilde het gewoon halen en zette de knop voor de hindernis om en dacht gewoon ik moet nu gaan. Eenmaal gestart was het zwaar maar ik ging door, stukje voor stukje en toen haalde ik hem! Dit gaf mij weer vertrouwen dat ik het toch wel kon! Ondanks dat ik nu minder km ervoor gedaan had. Gelukkig als team geen penalty (omdat iedereen alle hindernissen gehaald had) en zo direct door naar het laser schieten en de finish! Hierdoor een superleuk einde van het WK.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45