Afbeelding
Collectie Jesse de Heer

Goud en zilver voor Jesse de Heer op WK OCR in België

Survival

VEENENDAAL Jesse de Heer heeft bij het wereldkampioenschap obstacle course racing in België zilver gewonnen in de shortcourse individueel. Bovendien pakte hij goud in de elite teamrace bij de mannen samen met Frank Oosterom en Stijn Lagrand. Hang On pakte bovendien zilver in de elite teamrace mix met Dominique Blom, Alexander Kosterman en Roel Joles. Ook was er zilver voor Blom op de standard course.

De Heer begon zijn WK op vrijdag met de shortcourse, hij won er dus zilver maar voelde toch wat teleurstelling na afloop. De reden was onduidelijkheid op één van de hindernissen die een nasleep kreeg tot aan de prijsuitreiking.

ZILVER NA RACE MET ONDUIDELIJKE REGELS

,,De race verliep soepel totdat ik de High to Low-hindernis bereikte. Onduidelijke regels en de verwarring van een marshal zorgden ervoor dat ik het twee keer heen en weer deed (zonder de grond te raken), wat me meer dan 30 seconden kostte. Met hernieuwde motivatie slaagde ik erin aan te sluiten bij de atleten op de derde en tweede plaats en hen uiteindelijk in te halen op de laatste hindernis. Toen ik over de finish kwam, was ik verward over wat er zojuist was gebeurd. Na overleg met de organisatie werd bevestigd dat mijn tweede plaats legitiem was. Ze erkenden dat het reglement niet duidelijk was en ik had de instructies van de marshal zo goed als ik kon opgevolgd.
Helaas diende de atleet op de derde plaats een protest in in de hoop de tweede plaats te claimen. Dat terwijl ik geen voordeel behaalde (ik verloor feitelijk tijd) en ook niet verantwoordelijk was voor de fout. Niettemin werd het protest ingediend en ik ging met succes in beroep. Dus in plaats van een straf moest ik een compromis sluiten, wat resulteerde in een gedeelde tweede plaats. Rivaliteit moet op het parcours worden uitgevochten en de regels mogen deze discussies niet toestaan.”

GOUD IN DE TEAMRACE

Op zondag stond De Heer nog een keer op het podium, samen met Frank Oosterom en Stijn Lagrand pakte hij het goud bij de elite teamrace bij de mannen. Naast de vreugde over het goud, had De Heer nog altijd ergernis in zijn lijf over wat er vrijdag gebeurde. ,,Wat een weekend was het, met zoveel emoties! Het is nu tijd om te genieten, maar ook om alles te verwerken, het goede en het slechte. Hopelijk kunnen we als sport de volgende stappen zetten om verder te professionaliseren en hopelijk doet de organisatie wat met de feedback van de atleten.”

OVERIGE RESULTATEN HANG ON

Hang On was met 29 atleten aanwezig op het WK. Behalve de hierboven genoemde prestaties waren er meer resultaten. Stijn Lagrand werd derde op de shortcourse en vierde op standard course. Frank Oosterom werd vijfde op de standard course en Maarten Heerkens achtste op de short course. Bij vrouwen werd Dominique Blom achtste in de elite shortcourse. In age groups maar liefst vijf wereldkampioenen van Hang On: Simon Copray, Anne van Schuppen, Ruben Lesterhuis en Sandra van Dijk op de 3K shortcourse en Teije van der Kooij pakt het goud op de 15k standardcourse. Brons in de shortcourse age groups voor Robin Robbemond, Lemoni Berk en Roël Joles. Zilver voor Alexander Kosterman op de standardcourse en Erik de Heer werd twee keer vierde in age groups.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45