Jesse de Heer (archieffoto).
Jesse de Heer (archieffoto). Erik de Heer

Van Gent Finaleweken: Jesse de Heer en Bo de Groot kunnen opnieuw een titel bijschrijven

Survival

VEENENDAAL Jesse de Heer heeft opnieuw een titel kunnen toevoegen aan zijn palmares. De Veenendaler schreef afgelopen zaterdag, een week na het zo succesvol verlopen Europees Kampioenschap OCR in Hongarije. het Open NK lange survivalrun op zijn naam.

Het werd een race van 2,5 uur over 24 kilometer en meer dan 60 obstakels. En dat bij temperaturen van rond de dertig graden. ,,Deze titel stond al heel lang op mijn lijstje om te willen winnen, en vandaag is het zover”, reageert De Heer.

In het Gelderse Harreveld moest de Veenendaler diep gaan, heel diep. ,,Het was zo verschrikkelijk zwaar, met deze hitte. Ik had de laatste kilometers overal kramp en de voorsprong werd steeds kleiner, maar ik heb het toch gefixt”, aldus de Veenendaler die het na de finish even moeilijk had. ,,Ja ik voelde me even niet zo lekker, combinatie van de hitte en de kramp denk ik.” Thom van Cappellen werd tweede. 

De titel van De Heer was niet het enige succes van Hang On bij het NK. Zowel Maarten Bloem als Sandra van Dijk werden kampioen bij de 40+. Florence van Helten pakte bij de dames het brons.

TRILOGIE VOLTOOID

En er was meer Veens succes in Harreveld. Bij de vrouwen boekte Bo de Groot de overwinning. Zij voltooide hiermee de trilogie want ze werd eerder ook al Nederlands Kampioen op de korte en middellange afstand. ,,Ik had weinig verwachtingen van de wedstrijd na het EK in Hongarije vorige week“, vertelde De Groot. ,,Ik ging de wedstrijd in met de gedachte ‘ik zie wel waar het schip strandt’.”

Maar het ging haar dus goed af. ,,Aanvankelijk waren we met zijn vieren, alle hindernissen soepel genomen en een beetje bij elkaar gebleven. Even later waren met zijn drieën en na een kilometer of tien ging ik alleen verder. Ik kon gewoon mijn eigen tempo lopen, waarbij ik aangemoedigd werd door een aantal mensen van mijn vereniging omdat we twee keer langs start/finish kwamen. Heel erg leuk.”

Ook De Groot had het zwaar, vertelt ze. ,,De laatste paar kilometers waren mijn armen redelijk verzuurd en ik kreeg even later ook een beetje last van mijn voet. Maar ik moest doorzetten. Ik hoorde de omroeper al snel na mijn doorkomst de nummer twee aankondigen, dus ik heb geprobeerd haar voor te blijven door mijn looptempo nog een beetje te verhogen. In de eindhindernis kreeg ik er nog kramp bij, maar na even rekken kon ik gelukkig door.” Om vervolgens als eerste te finishen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00