Het Hang On team dat goud won bij de elite national teamrace.
Het Hang On team dat goud won bij de elite national teamrace. Hang On

Van Gent Finaleweken: Fantastisch EK voor Hang On-atleten: drie keer goud bij elite

Survival

VEENENDAAL Hang On kan terugkijken op een fantastische Europees Kampioenschap OCR (obstacle course racing). In Hongarije pakten de atleten liefst drie keer het goud bij de elite-categorieën, en dat was nog niet alles.

Het succes begon op vrijdag, waar Jesse de Heer het goud pakte bij de elite heren op de short course. Daarmee is hij tweevoudig Europees Kampioen, want De Heer verdedigde in Hongarije zijn titel. Met succes dus. ,,Wat een race, fantastisch. Het was de meest zenuwslopende race tot nu toe. Ik heb heel diep moeten gaan om de winst mee naar huis te namen. Maar ik mag me gewoon voor het tweede jaar op rij Europees Kampioen noemen.” 


Jesse de Heer werd voor de tweede keer op rij Europees Kampioen op de short course. - Hang On

In de elite bij de mannen werden Stijn Lagrand vijfde en Maarten Heerkens negende. Op de short course waren er verder medailles voor de jeugdleden Simon Copray, Anne van Schuppen, Loes van Schuppen, Sander Nihof, Lemoni Berk, en Sander Terwolbeck. Sandra van Dijk werd Europees Kampioen in de agegroup 45-49 jaar en er was een tweede plaats voor Roel Joles en een derde plaats voor Erik de Heer.

Op zaterdag was de elite wedstrijd op de standard course. Ook hier ging het goud naar Hang On. Stijn Lagrand pakte de Europese titel, Jesse de heer werd tweede. En het goud was nog niet op, ook bij de elite national teamrace pakte het team van Hang On, met Frank Oosterom, Jesse de Heer en Stijn Lagrand, de winst. 

,,Drie Europese titels in de elite, nog nooit vertoond. Wauw”, is trainer Erik de Heer enthousiast. ,,Behalve de drie elite titels, werd Hang On ook nog vier keer Europees Kampioen in de agegroups en gingen we met in totaal 25 medailles voor Nederland naar huis, ik ben enorm trots.”


De succesvolle equipe van Hang On op het EK OCR in Hongarije. - Hang On

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00