Tyrese Zichem op EK Powerlifting
Tyrese Zichem op EK Powerlifting European Powerlifting Federation

Teleurgestelde Tyrese Zichem haalt brons en blijft strijdbaar: ‘Ik kom sterker terug’

Sport

VEENENDAAL Tyrese Zichem kwam zondag uit op het EK powerlifting in Polen. Vol goede moed reisde hij af naar het kampioenschap, waar de Europese top aanwezig was, ondanks dat hij geen ideale voorbereiding had omdat hij koortsig was. Omdat hij eerder een tweede plek bij het NK-senioren powerliften behaalde, kon de TeamNL-atleet zelfvertrouwen putten uit zijn eerder behaalde resultaat.

Door Job Boers
 
Hij kwam uit in de -66 klasse, al lukte het de ambitieuze atleet niet om zijn droom waar te maken. Hij behaalde een bronzen medaille en dat was een teleurstelling voor het grote talent. ,,Ik ging voor goud en daar heb ik ook hard voor getraind. Je wilt als sporter voor het hoogst haalbare gaan en dan is brons niet genoeg.’’

De 192,5kg squat ging hem gemakkelijk af in de categorie 53-66kg, maar het lukte hem niet met 202.5kg en dat was een teleurstelling voor Zichem. De 105kg én 112,5kg-benchpress volgden, waar hij geen moeite mee had; het ging vervolgens mis bij 117,5kg. Op de deadlift was de 235kg geen probleem voor hem waardoor hij nog even het klassement leidde. Met de deadlift 247,5kg lukte het zowel tijdens zijn eerste als tweede poging niet, waardoor hij zakte in het eindklassement. Hij was niet tevreden over zijn behaalde derde plek en het was tijdens de wedstrijd zichtbaar een grote teleurstelling voor de Veenendaalse powerlifter.

,,Ik moet het accepteren, het is niet anders. Ik had niet voldoende kracht en mijn focus kon beter mede doordat ik ‘s ochtends wakker werd met 40 graden koorts. Een bronzen medaille was niet waar ik voor gekomen was. Ik ga nu eerst uitzieken en in de komende periode weer goed trainen. Let maar op, ik kom sterker terug’’, aldus de gemotiveerde atleet met twee Nederlandse titels in 2021 en 2022 op zak.

De wedstrijd van Zichem is hier terug te zien. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 7 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 37 minuten geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02