Angelique Wammes - Bouman
Angelique Wammes - Bouman Tri Hard Almere

PR, debuteren, afzien en blijdschap bij VZC-triatletes: ‘Mijn dag kon al niet meer stuk’

Sport

VEENENDAAL Zondag stonden er in de landelijke zwemcompetitie weer mooie wedstrijden op het programma voor de triathlondames van het succesvolle VZC team. Rosanne Diepeveen en Esther Hoezen kwamen uit voor de Blauwe Schuur, Rianne Snel en Angelique Wammes - Bouman kwamen voor ZV Hoogland in actie.

Door Job Boers

Kersverse VZC aanwinst Snel beleefde een prima debuut op twee zwemonderdelen, Wammes - Bouman mag heel trots op zichzelf zijn en Diepeveen kon haar geluk niet op. ,,Mijn dag kon al niet meer stuk door een PR op de vlinderslag.’’

PERSOONLIJK RECORD Het was voor Rosanne Diepeveen een hele prettige zondag nadat ze al sinds 2019 als doel had om de 100m vrij onder de 1:04 te zwemmen. Mede door corona was ze nog niet in de gelegenheid geweest om haar doel te behalen maar de wedstrijd van zaterdag was haar eerste kans van het seizoen. Het doel voor de 100m vrij behaalde ze niet maar dat mocht absoluut niet baten voor de topatlete. Het werd alsnog een heugelijke dag voor Diepeveen. Ze neemt ons mee in haar zwemdag.
,,Voordat ik de 100m vrij zou zwemmen, moest ik daarvoor de 100m vlinder en de 50m school zwemmen. De vlinder ging fantastisch en die eindigde in een persoonlijk record met 1:15,29. Ja, ik was er zo blij mee, mijn dag kon al niet meer stuk!’’, aldus de blije Diepeveen die nu extra gemotiveerd is om een volgende keer haar doel op de 100m vrije slag te behalen.

VOORTVAREND DEBUUT Rianne Snel maakte zondag haar debuut op de 50m schoolslag en de 100m vrije slag. En dat ging voortvarender dan gedacht. ,,Ik had geen verwachtingen, ik wilde vooral ervaring opdoen. De 50m schoolslag ging ondanks dat er nog veel te verbeteren is bijna 5 seconden sneller dan gedacht. Daarnaast heb ik op de 100m vrije slag ook een prima tijd neergezet. Het was de eerste keer dus er is nog voldoende ruimte voor verbetering’’, geeft de gemotiveerde Snel aan die het een hele leuke eerste ervaring vond. 

Snel is in september bij ZV Hoogland aangesloten om naast de vrije slag ook andere slagen te leren, om zodoende het zwemonderdeel voor de triathlon te verbeteren. ,,Dat het nu al boven verwachting goed ging is erg fijn. De doelen voor een volgend PR worden voorzichtig aangescherpt, op naar de volgende wedstrijd!’’, sluit Snel af.

IK HEB HET NOG NOOIT GEDAAN ‘Dus ik ga het gewoon doen’’. De ijzeren mentaliteit van Angelique Wammes - Bouman is onvoorstelbaar. Ze komt van ver en stijgt wekelijks boven zichzelf uit. Ondanks het zondag niet zo perfect ging zoals ze wilde, is het ook voor haar een weekend om niet snel te vergeten. 

Bouman maakte ook haar debuut op de 100m vlinderslag. Haar zondag omschrijf ze als gaaf, mooi en fijn. ,,Ik had ook op de training nog geen 50m vlinder achter elkaar kunnen zwemmen, het ging misschien niet zo soepel en snel maar ik heb het gedaan en daar ben ik trots op. Ik ben de afgelopen periode enorm goed geholpen door Anne-Irene Ducheine en Bas Dries en dat zorgt er mede voor dat ik sta waar ik nu sta’’, aldus de atlete die ook voldoende aanknopingspunten heeft voor de komende zwemwedstrijden ondanks ze op de schoolslag ‘maar’ 0,8 secondes van een PR af zat.

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 6 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 8 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 11 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18