Manon Caron en Jeroen Westerbrink met op de achtergrond Karin van Hensbergen van de stichting en coach Guido Schreuder.
Manon Caron en Jeroen Westerbrink met op de achtergrond Karin van Hensbergen van de stichting en coach Guido Schreuder. Ted Walker

VZC zamelt alsnog geld in voor het goede doel na verlies van Guido Schreuder bij Vatjetrap

Rubrieken

VEENENDAAL Het zat trainer Guido Schreuder van VZC waterpolo niet lekker toen hij na de opnames van Vatjetrap naar huis ging. ,,Ik had verloren en daarmee verloor ook het goede doel waar ik voor speelde. En dat kon ik niet verkroppen. Ik heb dat gevoel meteen gedeeld in de groepsapp van het team en iedereen was direct enthousiast om alsnog iets te regelen voor de Stichting Bo viert Feest’’, vertelt de waterpolotrainer.

door Ted Walker

Die Veense stichting geeft gezinnen in Veenendaal die daar financieel niet toe in staat zijn, de middelen om voor kinderen tussen de 5 en de 12 jaar, zelf een verjaardagsfeest te organiseren. Voorzitter van de stichting en ontwerpster van alle illustraties Manon Caron, kreeg donderdagavond uit handen van VZC-teamcaptain Jeroen Westerbrink, een cheque ter waarde van 325 euro. Guido Schreuder voegde daar nog twee dozen met speelgoed en zoetwaren aan toe. 

VOELT GOED ,,Het voelt goed dat we dit hebben kunnen doen’’, zegt Jeroen Westerbrink. ,,Het is natuurlijk jammer dat het Guido niet gewoon gelukt is om te winnen en dat hij daar allemaal excuses voor had, maar het is VZC waterpolo, en met name de selectie, alsnog gelukt om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Daar zijn wij blij mee en dat heeft de stichting Bo viert Feest dik verdiend.’’

DE WIND Ietsjes te dik, dat was volgens de selectie ook één van de redenen dat de coach van de hoofdmacht van VZC verloor bij Vatjetrap. Te dik, geen conditie, er werd hem gekscherend van alles naar het hoofd geslingerd. ,,Maar het was de wind’’, pareerde Schreuder de grapjes van de selectie. ,,Het plagen hoort erbij, maar de groep bracht wel in no-time het mooie bedrag bij elkaar.”

Ieder kind verdient een feestje

ALLES WAT JE NODIG HEBT Hoeveel feestjes kan de stichting eigenlijk geven met het bedrag van 325 euro? ,,Dat zijn er vier’’, zegt Manon Carol. ,,Wij geven overigens niet de feestjes, maar de gezinnen kunnen een box bij ons ophalen waar alles in zit om een onvergetelijke verjaardag mee te maken; ballonnen en slingers bijvoorbeeld, maar ook een bon voor een feestje op locatie en één om een traktatie voor op school te kopen. Een bon voor een taart, alles dus wat je nodig hebt voor een fijne verjaardag, want ieder kind verdient een feestje’’, legt Manon uit.

WIE VOLGT? De zoetwaren die Guido Schreuder, in het dagelijks leven ondernemer, bij zijn eigen leveranciers heeft gevraagd en de beren die hij binnen zijn familie heeft gekregen, zijn een mooie aanvulling voor in de verjaardagsbox. Nu Vatjetrap-winnares Jacky Steehouwer (VTC) haar prijzengeld schonk aan zorgboerderij De Eekhoeve en de selectie van VZC de stichting Bo viert Feest in het zonnetje zette, krijgen de onlangs gehouden Vatjetrap-competitie en de woorden ‘sport verbindt’ steeds meer inhoud, en zou je bijna de vraag stellen: ‘wie volgt?’

,,Vatjetrap was leuk. We hebben ontzettend gelachen met elkaar. Maar wij zijn vooral dankbaar dat we door het leuke initiatief van RegiosportVeenendaal.nl ook een aantal gezinnen kunnen laten lachen’’, deelt Guido Schreuder tot besluit zijn gevoel.

Vatjetrap wordt mede mogelijk gemaakt door G. van Beek Kolen & Olie, BikeBear Adventure, 11Teamsports Veenendaal en Schildersgroep Nederland.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 12 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 15 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 16 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29